Forumdaki arkadaþlara selamlar aranýza yeni katýldým.Bu hisseyi detaylý bir þekilde inceledim ve bu hissenin bu fiyatlarda neden durduðuna anlam veremedim.Her yýl ortalama 25 milyon kar, hissenin sermayesi 100000 tl.Sermaye bir hayli düþük,bedelsiz potansiyeli oldukça yüksek bir hisse.Bu sermayenin bu hisseye ne kadar komik kaldýðýný yönetiminde görmesini istiyorum.
Aþaðý yukarý bistte 4 yada 5 yýldýr iþlem görüyor ve her yýl bu karlarý ne için biriktiriyor buda ayrý bir soru?
Öncelikle hoþ geldiniz Sn. GÜNEÞLÝGÜNLER. Hisseyi doðru incelemiþ siniz, ben de 4 yýldýr, zamanla azaltarak, çoðaltarak veya satarak ta olsa elimde bulunduruyorum. Bu þirketin en büyük hendikapý iþlem gördüðü pazar (PÖÝP) ve sermayenin çok düþük kalmasý ve iþlem hacminin çok sýð olmasýdýr. Ayrýca ana þirket Votorantim Çimento yönetimi maalesef Yibitaþ'a üvey evlat muamelesi yapýyor. Borsaya SPK zoruyla girdiklerini savunarak, Þirketin sermayesi ve borsadaki fiyatýyla hiç ilgilenmiyorlar yada öyle gözüküyorlar.
Bu kadar karý ne için biriktirdiklerini açýkça ben de çok merak ettim hatta e mail yoluyla þirkete sorduysam da doyurucu bir cevap alamadým. Ana þirketi önemli miktarda finanse ediyor, 2016 bilançosuna göre 50 milyonun üzerinde alacaðý bulunuyor. Ana þirketin Sivas'ta yeni bir çimento fabrikasý kuruldu buraya önemli bir yatýrým yaptýlar, direk baðlantýsý olmasa da yatýrým bittiði için belki önümüzdeki yýllarda çok daha yüksek temettü ödemesi yapabilirler diye düþünüyorum. Sonuçta bu kadar birikmiþ geçmiþ yýl karlarýný bir þekilde kullanacaklardýr sanýrým. Sermaye de hep bu þekilde düþük kalmayacaktýr umarým. Ortaklar servisinden edindiðim bilgilerden de þirketin binlerce küçük ortaklarýnýn, düþük sermaye ve temettü politikasýndan çok þikayetçi olduklarý, küsurat lot hisselerini satamadýklarýný da biliyorum. Hayýrlýsý olur inþallah. Y.T.D.
Þuanda bu fiyatlarda olmasý tuhaf zaten bu hissenin þu verilerle bile 3.000 -4.000 tl fiyatlarda gezmesi lazým kanaatimce.
Son dönem karý 25 MÝLYON ÖZ SERMAYESÝ 132 MÝLYON SERMAYESÝ 100000 TL
Bu hissenin Piyasa Öncesi Ýþlem Platformundan çýkmasý için yönetim nasýl bir karar almalý? Yönetim bu hisseyi BÝSTTE halka arz ettiyse neden hissesini görmüyor.100000 tl sermayeyle bu hisse yaklaþýk 5-6 yýldýr iþlem görüyor ve hissenin sermayesi neden hep sabit kalýyor?
Bu sermaye ve fiili dolaþýmdaki pay oranýyla PÖÝP'dan çýkmasý mümkün deðil. Daha önce açýkladýðým gibi, Þirket halka arz edilmedi SPK zoruyla bu piyasaya girmek zorunda kaldý. Sermaye ve temettü oranlarýnýn düþüklüðü ve baþkaca aklýnýza takýlan sorularý dilerseniz aþaðýdaki baðlantý kurulacak yetkili kiþilerden birine e mail atarak veya telefonla sorabilir siniz. Mümkün olduðunca çok yatýrýmcý eleþtirilerini iletirse kayýtsýz kalmaya bilirler. Y.T.D.
Abdurrahman Ünal
Grup Muhasebe Ve vErgi Müdürü
abdurrahman.unal@vcimentos.com
3128606390
Nuran SARIASLAN
Kýdemli Vergi Sorumlusu
nuran.sariaslan@vcimentos.com
3128606394
Tacettin Devran ÇAKMAKÇI
Þirket Avukatý
devran.cakmakci@vcimentos.com
0 312 860 63 18