Seans kapandýktan sonra gelen haber.Bakalým pazartesi nasýl baþlayacaðýz.inþallah beklediðim gibi olmaz.
Seans kapandýktan sonra gelen haber.Bakalým pazartesi nasýl baþlayacaðýz.inþallah beklediðim gibi olmaz.
Sanýrým açýklanan gelir tablosundan bahsediyorsunuz. 5 milyonluk bir zarar görünüyor. Þirket en az son 1 yýldýr bilançolarýný ve karlýlýðýný çok bozdu. Ancak gözüme takýlan bir þey var. Hatýrladýðým kadarýyla bu þirketin cirosunun çok büyük bir bölümü ihracattý ve Ýngiltere'ye ihracat yapardý, þimdi ise neredeyse cironun hepsi yurtiçi satýþlarýndan ibaret.. Geçtiðimiz dönemlerde dýþ ticaret þirketiyle ilgili bir haberini okuduðumu hatýrlýyorum. Uygun bir anýmda þirketin geçmiþ yýllardaki ihracat oranlarýna bakacaðým. Acaba ürünlerini bu þirkete veriyor da karlýlýðýný bu vesile ile dýþarý mý aktarmýþ oluyor.. Aklýma gelen budur.
Not: Bir düzeltme yapayým. Þimdi biraz bakýndým, hep böyleymiþ, yani satýþlarýn çoðu yurtiçi görünüyor diðer bütün yýllarda da. Bu durumda neden aklýmda ihracat aðýrlýklý olmasý kalmýþ, bunu araþtýrayým.
Diðer yandan, hareket tamamen yüksek bedelsizle ilgili. Zarar açýklamasý etki eder mi bilmiyorum.
...
En son 6 aylýk bilançoda satýþlar yurtdýþý diye görünüyor. Aðýrlýklý olarak Ýngiltere diye biliyorum. Vergi dairesine verilen gelir tablosu hiç iyi deðil gerçekten. Bilanço da paralel gelecektir. Gelirler sabit kalýrken maliyetler çok artmýþ.
Syg.
Mali gelir tablolarýný ve UFRS bilançolarý ayrý ayrý incelerseniz, satýþlarýn mali tablolarda yurt içi, UFRS de ise yurt dýþý aðýrlýklý olduðunu görürsünüz. Bunun nedeni büyük ihtimalle, satýþlarýn %100 iþtiraki olan YM ithalat ihracat ltd þti üzerinden ihraç kaydýyla yapýlmýþ olmasýndan ileri gelebilir. Fakat bu durum þirketin karýný dýþarýya aktardýðý anlamýna gelmez. Mali bilançoda þayet kar oluþursa, beyan etmiþ olduðu safi kar üzerinden hesaplanan vergiyi baðlý bulunduðu Vergi Dairesine öderler.
Onu biliyorum. YM Ithalat Ihracati da biliyorum. Bu tur istirakler daha kolay kontrol edilebilir. Siz de bunu biliyorsaniz sorun yok.
Sirketin bilancolarinda bariz bir bozulma var ve ana satislar Ingiltere'ye yapilirken ve GBP/USD bu kadar guclenmisken, bu tabloyu cok sevimsiz buluyorum.
...
Bugün 650 ve 731 den iþlemler gerçekleþti ve hacim düþük kaldý.Öylen kapanýþ ve açýlýþ bakalým nasýl olacak.
Helal olsun be bu kaðýda....!!!
Keþke benim olsa.......!!!
Yer Ýmleri