Borsadaki fiyatlara bakarsak, muhtemelen ilk çeyrekte kamu bankalarý yine düþük kar açýklayacak belki konulan sermaye kadar öz kaynaklar artmayacak
Borsadaki fiyatlara bakarsak, muhtemelen ilk çeyrekte kamu bankalarý yine düþük kar açýklayacak belki konulan sermaye kadar öz kaynaklar artmayacak
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
12.20 Alým fiyati + 0.28 kar.
Belki Alým fiyati 12.48 olabilir mi SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar daðýtým tarihi 25.05.2022 Mayýs olarak açýklanmýþ.
ABD'deki GARAN ADR dün 0,86 dan kapanmýþ. Bugünkü 14,69 USDTRY kuru ile 12,63 ediyor. Birazdan iþlem görür, güncel geliþmeler ile tekrar bakarýz.
>>>
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1014710
Memetabi' ye büyük oranda katýlýyorum.Burada en eskilerden sayýlýrým.16 yýldýr vobda aktif iþlemler yaparým.Onlarca arkadaþýmýz oldu.Bunlarýn %99 unu artýk göremiyorum.Batan çok oldu.Kredi notu artýnca,darbe,MB BAÞKANI deðiþince vs...ters pozisyonda kalmýþsan ve de kaldýracýn 4-5 ise bile çok büyük zarar ediyorsun.uykusuz geceler ve çok strestli bekleyiþler(ters poz. ise seansýn açýlýþýný beklemek).
Öyle ilk baþlarda karlý poz. alýp konuþmamak lazým..en az 2-3 yýl sonunda VOB hakkýnda daha doðru fikir sahibi olunur.Geçen HAYAT,BOÞA GÝDEN GÜNLER VE TONLARCA ZARAR olmasý gayet yüksek olasýlýktýr.
Kimseye ,asla,asla asla VOBU ÖNERMEM..bu ona yapýlacak en büyük kötülük olur.
Hisse iþi kesinlikle bundan çok daha RAHAT-HUZURLU ve kazançlýdýr.
Vob ÝLLAKÝ YAPILACAKSA,BEKLENTÝLER DÜÞÜK TUTULARAK,HARÇLIK VS. ÝÇÝN,AZ KALDIRAÇ ÝLE OYNANMALI...
VE mutlaka LONG/FLAT...EÐER SÝSTEMLE DAÝMA LONG/FLAT OYNANIRSA, VOB pek çok masrafý karþýlar..ama mutlaka düþük kaldýraç
Son düzenleme : ABKA; 01-04-2022 saat: 16:42.
Daha geçen martta 120-140 kontrata poz. alýp geceye de kalýrdým.þimdi 40 kontrat bile beni streste sokuyor.
daha öncede ifade ettim...yüzlerce sistem test ettim..en güzel kazançlar LONG/FLATTE OLDU..LONG DAÝMA 2-3 KAT SHORTTAN DAHA ÇOK kazandýrdý.bunun sebeplerini açýklamýþtým(enflasyon,büyüme,otoritelerin shortu engelleyen kararlarý vs...)
elbette short kazandýrýr..AYI SALDIRISI GÝBÝ; ANÝDEN VE ÇOK SERT..ama yakalayabilene..![]()
Ben de toplam portfoyun en cok yuzde 20sinin vob-viob a ayrilmasi bu yuzde 20nin de 15inin nakit tutulmasi yuzde 5'iyle islem yapilmasi gerektigini dusunuyorum... hatta bu tutar icin de 2-3 farkli pozisyon yapilip yine risk dagitilmali... bununla birlikte haber takibi ile degil uygun gorulen bir indikator yardimiyla islem yapilabilir... ki bunda da bazen seans icerisinde cok dalgalanma olabiliyor pozisyona girmeden yuzde1 yuzde1.5 bekleyip ona gore pozisyona girip fake sinyallerden kacilabilir
...tabi herkesin risk algýsý farklý ama bence vob da cok kazanmaktan ziyade biraz istikrarli kazanmaya odaklanilmali sanki cunku zaten kaldiracli oldugu icin bir trend yakalandýðýnda guzel bir gelir olacaktir...
Yine de nasipten ote köy yok malesef... son iki yilda dediginiz gibi cok fazla ekstrem olay oldu... naci agbalin, gelmesi gitmesi kkm ye gecilmesi , oncesinde trumpin twitleri, tcmb nin olaðanüstü toplanýp faizleri ucurmasi gibi bircok badire oldu ... iki gunde tum pozisyonlar teryuz olabiliyor iste o gunde sifiri tüketmemek oyun disi kalmamak icin hep onlem ustune onlem alinmali
Paylasim yapan tum forumdaþlara cok tesekkurler iyi haftasonlari iyi ramazanlar dilerim saygilar
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
GARAN pastasý çok güzel..uzun zaman sonra ilk defa yabancý zannettiðimiz aðýr abiler alýþta.
Ýþin tekniði, temeli yanýnda psikoloji de çok önemli. Bir KAP haberi görüp atlýyorsun, sýrtýný yasladýðýn anda oradan döner buradan döner derken eriyor portföy.
Haberleri ikiye ayýrmak lazým, önceden belli olanlar ve ani geliþenler olarak. Önceden olanlar genelde fiyatlanmýþ oluyor. Bazen PDF'lere bakýyorum sanki 5-10 dakika önce hazýrlanmýþ, ama o þekilde döküman hazýrlamak imkansýz.
Yer Ýmleri