Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Arama sonucu : 1327 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Foreks Viop ve Mutluluk

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    eðer realitenin somutluðu yalnýzca bir holografik hayalse; beynin bilinci ürettiðini söylemenin artýk doðru olmadýðýna iþaret etmiþtir. Onun yerine, bilinç, beynin görünümünü yaratandýr. Beden ve etrafýmýzdaki fiziksel olarak yorumladýðýmýz herþeyi de o yaratýr.

Yazýyý okudum. Güzel bir beyin fýrtýnasý oldu tekrar teþekkür ederim.

Yukarýda alintiladigim kýsýmda realitenin somutlugu hayal olsa dahi bilincimiz bir gercek. Ve her birimizin bilinci farklý. Milyarlarca bilinç var. Evrenin holografik oluþu çok önemli bir mevzu degil bence Bilincin gerçekliði esas olan. Varýz. Gercek olan bu.

Evet hersey birbiriyle baglantili. Arada güçlü bir bað var. Ve bu bað da bana göre Sevgi.. Enerji dediðimiz þey..

Geçen gün birsey herseydir derken kalben bir coskuya kapilip söylemiþtim. Hersey etrafindakiyle vardýr. Bütünün parçasýyýz hepimiz.

Olayý þuraya baðlamak istiyorum. Çok derine inip odaklanmamiz gereken seyden ayrilmayalim. Yukarida da yazdým. Kisaca:

Birbirimizi sevelim.

2.  Alýntý Originally Posted by Dore Yazýyý Oku
    eðer realitenin somutluðu yalnýzca bir holografik hayalse; beynin bilinci ürettiðini söylemenin artýk doðru olmadýðýna iþaret etmiþtir. Onun yerine, bilinç, beynin görünümünü yaratandýr. Beden ve etrafýmýzdaki fiziksel olarak yorumladýðýmýz herþeyi de o yaratýr.

Yukarýda alintiladigim kýsýmda realitenin somutlugu hayal olsa dahi bilincimiz bir gercek. Ve her birimizin bilinci farklý. Milyarlarca bilinç var. Evrenin holografik oluþu çok önemli bir mevzu degil bence Bilincin gerçekliði esas olan. Varýz. Gercek olan bu.

Evet hersey birbiriyle baglantili. Arada güçlü bir bað var. Ve bu bað da bana göre Sevgi.. Enerji dediðimiz þey..

Geçen gün birsey herseydir derken kalben bir coskuya kapilip söylemiþtim. Hersey etrafindakiyle vardýr. Bütünün parçasýyýz hepimiz.

Olayý þuraya baðlamak istiyorum. Çok derine inip odaklanmamiz gereken seyden ayrilmayalim. Yukarida da yazdým. Kisaca:

Birbirimizi sevelim.
    Kopi pest ettiðim yazý eski forumdan. Biraz new age tripleri var (bence). Bu mistik haller konusunda dikkatli olunup okunursa bir fikir verebilir diye paylaþmýþtým.

Talbot'un kitabý ise gayet ilginç. Bir sürü þey öðrendim.

Alýntý Originally Posted by BaþKara Yazýyý Oku
    Kopi pest ettiðim yazý eski forumdan. Biraz new age tripleri var (bence). Bu mistik haller konusunda dikkatli olunup okunursa bir fikir verebilir diye paylaþmýþtým.

Talbot'un kitabý ise gayet ilginç. Bir sürü þey öðrendim.
    Çok sevindim Okumaya devam..

4.  Alýntý Originally Posted by Dore Yazýyý Oku

Birbirimizi sevelim.
    Ýdealizm x Materyalizm binlerce yýldýr süren bir felsefi tartýþmadýr.
    Ýdealizm: Önce düþünce vardýr ve bu düþünce maddeyi oluþturur.
    Materyalizm: Önce madde vardýr, düþünce bu maddelerin iliþkisinden ortaya çýkar.

Günümüzde insanlara medya ve genel kültür aracýlýðý ile daha çok idealizm aþýlanýr. Ýyi düþün iyi olsun, her þey kafada baþlar, evrene pozitif enerji gönderelim vs. Yukarýda arkadaþýnýzýn size gönderdiði yazý da bunun bir türevidir.

Ben diyalektik materyalizm tarafýndayým. Kýsaca buna göre: Üretim iliþkileri düþünce dünyamýzý belirler. Hak, hukuk, ahlak gibi kavramlarýn hapsi bu insanlar arasýndaki bu iliþkiden ortaya çýkar. Kabaca alt yapý üst yapýyý belirler.
    Örneðin eski komþuluk iliþkilerinin olmamasý insanlarýn bilinçli tercihi deðildir, mevcut þartlar insanlarý bu þekilde davranmaya iter.

Konu çok uzun, sadece ana hatlarý çizdim.

Alýntý Originally Posted by boymatlý Yazýyý Oku
    Kabaca alt yapý üst yapýyý belirler.
    Örneðin eski komþuluk iliþkilerinin olmamasý insanlarýn bilinçli tercihi deðildir, mevcut þartlar insanlarý bu þekilde davranmaya iter.

Konu çok uzun, sadece ana hatlarý çizdim.
    Sn boymatlý selam

Deðerli düþünceleriniz için teþekkürler.

Ýsterseniz parca parçada yazabilirsiniz aklýnýzdakileri güzel bir beyin fýrtýnasý oluyor. Mutlu oluyorum..

Ben düþüncelerimi yazmýþtým biliyorsunuz. Neyin neyden olduðu çok önemli deðil. Varlýk sahnesindeyiz önemli olan bu. Ve bana göre muazzam bir duzen var. Düzenin içine yerleþtirilmiþiz. Bizden istenilen de baðlantý kurmak.. Kendimizle.. Birbirimizle. Doga ile.. Canlilik ile.. Ve en onemlisi Yaraticimiz ile.. Güzel baglantilar..

Yukarýda küçük bir bolum alintiladim. Bu konuda size katýlamayacaðým. Ýnsanlar git gide yaþamdan çekiyorlar kendilerini. Þartlar deðil bence tembellik neden oluyor buna. Hicbirsey yapmama istekleri. Ve tabi giderek yanlizlasiyorlar. Suçu ise mevcut þartlara atýyorlar..

Ben her zaman derim. Ýyi insan olacaksan bile aktif iyi olmalýsýn. Pasiflik insanýn sonudur.. Ayaða kalkmak lazým. (Mecazi anlamda)

Sevgi ve saygýlar

6.  Alýntý Originally Posted by Dore Yazýyý Oku
    Sn boymatlý selam

Deðerli düþünceleriniz için teþekkürler.

Ýsterseniz parca parçada yazabilirsiniz aklýnýzdakileri güzel bir beyin fýrtýnasý oluyor. Mutlu oluyorum..

Ben düþüncelerimi yazmýþtým biliyorsunuz. Neyin neyden olduðu çok önemli deðil. Varlýk sahnesindeyiz önemli olan bu. Ve bana göre muazzam bir duzen var. Düzenin içine yerleþtirilmiþiz. Bizden istenilen de baðlantý kurmak.. Kendimizle.. Birbirimizle. Doga ile.. Canlilik ile.. Ve en onemlisi Yaraticimiz ile.. Güzel baglantilar..

Yukarýda küçük bir bolum alintiladim. Bu konuda size katýlamayacaðým. Ýnsanlar git gide yaþamdan çekiyorlar kendilerini. Þartlar deðil bence tembellik neden oluyor buna. Hicbirsey yapmama istekleri. Ve tabi giderek yanlizlasiyorlar. Suçu ise mevcut þartlara atýyorlar..

Ben her zaman derim. Ýyi insan olacaksan bile aktif iyi olmalýsýn. Pasiflik insanýn sonudur.. Ayaða kalkmak lazým. (Mecazi anlamda)

Sevgi ve saygýlar
    Selam Sn Dore,
    Her devirde egemen olan olan düþünce Egemenlerin düþünceleridir. Güç sahipleri kendi düzenlerini, mevcut þartlarý deðiþtirmek istemezler ama sizden pozitif düþünerek kendinizi geliþtirebileceðinizi öðütler. milyonda bir gerçekleþmiþ baþarý hikayelerini de bize süsleyerek sunar. Çocukluðumdaki çizgi filmde söylendiði gibi ''uslu çocuklar olursanýz bir gün siz de Þirinleri görebilirsiniz'' diyorlar.

Diyalektik materyalizm yaþama ve olaylara bakýþýmýzý çok derinden etkiliyor. Anlaþýlmasý ve özümsemesi zor bir konu. Burada yüzeysel alýntýlar yapýp derin bir felsefi tartýþmanýn içine girmek ne burasý yeri ne de benim haddimdir.
    Sadece benim anladýðým, içselleþtirdiðim konularda örnekler verebilirim.
    Diyalektik materyalizme göre her þey zýttý ile ayný anda vardýr ve birbiri ile sürekli çatýþma halindedir. Akla kara, aþaðý yukarý, yaþamla ölüm vs uzar gider.
    Tek bir doðru'dan bahsedemeyiz, bir þey ayný anda hem doðru hem de yanlýþ olabilir. Her þey þartlara ve zamana baðlý olarak sürekli olarak deðiþir.

Yukarýda söylediðiniz insanýn yaþamdan çekilip yalnýzlaþmasý sorunu ''Yabancýlaþma sorunu'' olarak bilinir. Bu da üzerinde düþünülmesi gereken baþka bir konudur. Kapitalist sistem üretim için insanlara biçtiði rollerle kendine yabancýlaþmasýna neden oluyor.

Doða, canlýlar ve yaratan ile sevgi baðý kuralým demiþsiniz. Bu cümleniz de buram buram Vahdeti Vücut(Panteizm) kokuyor. Bu yol Ýbni Arabi'nin, Mevlana'nýn yoludur. Buna göre doðada canlýlar (tüm bitkiler, hayvanlar insanlar) ve cansýzlar bir bütünün parçasýdýr. Bu bütün yaratanýn kendisidir, bütünün dýþýnda ayrý bir yaratan yoktur. Ýnsan kendini bütün kötülüklerden arýndýrdýðýnda Tanrý ile bütünleþir (Ene'l Hakk), bizatihi yaratanýn kendisi olur. Bu düþüncenin klasik Ýslam ile de hiç bir ilgisi yoktur. Bu arada ben ateistim

Yaþamý anlama yolundaki çabalarýnýzda baþarýlar dilerim.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •