Alýntý Originally Posted by Dore Yazýyý Oku
Sn boymatlý selam

Deðerli düþünceleriniz için teþekkürler.

Ýsterseniz parca parçada yazabilirsiniz aklýnýzdakileri güzel bir beyin fýrtýnasý oluyor. Mutlu oluyorum..

Ben düþüncelerimi yazmýþtým biliyorsunuz. Neyin neyden olduðu çok önemli deðil. Varlýk sahnesindeyiz önemli olan bu. Ve bana göre muazzam bir duzen var. Düzenin içine yerleþtirilmiþiz. Bizden istenilen de baðlantý kurmak.. Kendimizle.. Birbirimizle. Doga ile.. Canlilik ile.. Ve en onemlisi Yaraticimiz ile.. Güzel baglantilar..

Yukarýda küçük bir bolum alintiladim. Bu konuda size katýlamayacaðým. Ýnsanlar git gide yaþamdan çekiyorlar kendilerini. Þartlar deðil bence tembellik neden oluyor buna. Hicbirsey yapmama istekleri. Ve tabi giderek yanlizlasiyorlar. Suçu ise mevcut þartlara atýyorlar..

Ben her zaman derim. Ýyi insan olacaksan bile aktif iyi olmalýsýn. Pasiflik insanýn sonudur.. Ayaða kalkmak lazým. (Mecazi anlamda)

Sevgi ve saygýlar
Selam Sn Dore,
Her devirde egemen olan olan düþünce Egemenlerin düþünceleridir. Güç sahipleri kendi düzenlerini, mevcut þartlarý deðiþtirmek istemezler ama sizden pozitif düþünerek kendinizi geliþtirebileceðinizi öðütler. milyonda bir gerçekleþmiþ baþarý hikayelerini de bize süsleyerek sunar. Çocukluðumdaki çizgi filmde söylendiði gibi ''uslu çocuklar olursanýz bir gün siz de Þirinleri görebilirsiniz'' diyorlar.

Diyalektik materyalizm yaþama ve olaylara bakýþýmýzý çok derinden etkiliyor. Anlaþýlmasý ve özümsemesi zor bir konu. Burada yüzeysel alýntýlar yapýp derin bir felsefi tartýþmanýn içine girmek ne burasý yeri ne de benim haddimdir.
Sadece benim anladýðým, içselleþtirdiðim konularda örnekler verebilirim.
Diyalektik materyalizme göre her þey zýttý ile ayný anda vardýr ve birbiri ile sürekli çatýþma halindedir. Akla kara, aþaðý yukarý, yaþamla ölüm vs uzar gider.
Tek bir doðru'dan bahsedemeyiz, bir þey ayný anda hem doðru hem de yanlýþ olabilir. Her þey þartlara ve zamana baðlý olarak sürekli olarak deðiþir.

Yukarýda söylediðiniz insanýn yaþamdan çekilip yalnýzlaþmasý sorunu ''Yabancýlaþma sorunu'' olarak bilinir. Bu da üzerinde düþünülmesi gereken baþka bir konudur. Kapitalist sistem üretim için insanlara biçtiði rollerle kendine yabancýlaþmasýna neden oluyor.

Doða, canlýlar ve yaratan ile sevgi baðý kuralým demiþsiniz. Bu cümleniz de buram buram Vahdeti Vücut(Panteizm) kokuyor. Bu yol Ýbni Arabi'nin, Mevlana'nýn yoludur. Buna göre doðada canlýlar (tüm bitkiler, hayvanlar insanlar) ve cansýzlar bir bütünün parçasýdýr. Bu bütün yaratanýn kendisidir, bütünün dýþýnda ayrý bir yaratan yoktur. Ýnsan kendini bütün kötülüklerden arýndýrdýðýnda Tanrý ile bütünleþir (Ene'l Hakk), bizatihi yaratanýn kendisi olur. Bu düþüncenin klasik Ýslam ile de hiç bir ilgisi yoktur. Bu arada ben ateistim

Yaþamý anlama yolundaki çabalarýnýzda baþarýlar dilerim.