2023 Yýlýna Ýliþkin Beklentiler
Ciro : 6,5 Milyar TL
Ebitda : 1,1 Milyar TL
Ebitda % : 16,9%
Ortalama ABD Dolarý Kur : 20,4
Yatýrým Tutarý : 1,5 Milyar TL "+/- 100 Milyon"
2023 Yýlýna Ýliþkin Beklentiler
Ciro : 6,5 Milyar TL
Ebitda : 1,1 Milyar TL
Ebitda % : 16,9%
Ortalama ABD Dolarý Kur : 20,4
Yatýrým Tutarý : 1,5 Milyar TL "+/- 100 Milyon"
Þirketimizin %100 baðlý ortaklýðý olan Smart Güneþ Enerji Ekipmanlarý Pazarlama A.Þ., yurtiçinde yerleþik müþterisinden güneþ paneli satýþýna istinaden KDV hariç toplam 3.750.000,00 ABD Dolarý tutarýnda sipariþ almýþ olup, söz konusu sipariþe ait ön ödeme bedeli 11.01.2023 tarihinde alýnmýþtýr.
Þirketimiz ile yurtiçinde yerleþik büyük bir müþteri arasýnda KDV hariç 21.945.000,00 ABD Dolarý bedel üzerinden güneþ paneli satýþýna istinaden yurtiçi satýþ sözleþmesi imzalanmýþtýr.
14.09.2022 tarihli Özel Durum Açýklamasý'nda da belirtildiði üzere Þirketimiz baðlý ortaklýðý Smart GES Üretim A.Þ. Enerji Piyasasý Düzenleme Kurulundan (EPDK) Niðde Bor bölgesinde kurmayý amaçladýðý söz konusu 100 MWe (Bor-1) gücündeki güneþ enerjisine dayalý elektrik üretim santrali için ön lisans aldýðý bilgisi kamuoyu ile paylaþýlmýþtý.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý Teþvik Uygulama ve Yabancý Sermaye Genel Müdürlüðü'nden komple yeni yatýrýmda kullanýlmak üzere, Þirketimizin %100 baðlý ortaklýðý Smart GES Üretim A.Þ. tarafýndan, 100MWe Bor-1 Güneþ Enerji Santrali (GES) projesi yatýrýmý için toplam sabit yatýrým tutarý 1.994.972.280 TL'lik Yatýrým Teþvik Belgesi alýnmýþtýr.
Söz konusu Yatýrým Teþvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurlarý "KDV Ýstisnasý", ve "Gümrük vergisi muafiyeti " þeklindedir.
Þirketimiz ile yurtiçinde yerleþik bir müþterisi arasýnda 2023 yýlý için 100 MW'lýk güneþ paneli satýn alýmý taahhüdü ve 100 MW'lýk güneþ paneli satýn alým opsiyonunu içeren, toplamda 200MW'lýk güneþ paneli satýþýna iliþkin baðlayýcý olmayan iyi niyet mektubu imzalanmýþtýr.
Taraflarýn yakýn zamanda müzakerelerini tamamlayarak yasal olarak baðlayýcý olacak þekilde yukarýda belirtilen miktarlara iliþkin satýþ ve distribütörlük sözleþmelerini imzalamalarý beklenmektedir.
2023 baþýndan itibaren aldým þimdilik.
ceo nun açýklamalarýndan öneli gördüðüm kýsýmlar
15 yýllýk mazimiz var.. güneþ sektöründe 15 yýl ciddi bir alt yapý esasýnda..
Yer Ýmleri