Gesan sayfasýnda þöyle bir haber var
" Borsa Gündem
OSB dýþýnda da GES kurulabilecek
GÜNDEM - 07 Mayýs 2022, 08:41
OSB sýnýrý dýþýnda da GES kuracak: Sanayicinin enerji sorunu çözülüyor. Organize sanayi bölgeleri (OSB), ikili anlaþmalarla alanlarýnýn dýþýnda da güneþ enerjisi santralleri (GES) kurabilecek.
Organize sanayi bölgeleri (OSB) dýþýnda da güneþ enerjisi santralleri (GES) kurulabilecek. OSB’lerin artan enerji ihtiyaçlarýný kendi içlerinde karþýlayabilmelerine olanak saðlayan düzenleme geniþletiliyor. Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu’nun Elektrik Piyasasýnda Lisanssýz Elektrik Üretim Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik Taslaðý þirketlerin görüþüne açýldý. Taslakta sanayicinin enerji sorununu kökten çözecek bir düzenlemeye de gidildi.
YER SORUNUNA KARÞI ÇÖZÜM
Daha önce getirilen düzenleme ile OSB’lere bulunduklarý alan içerisinde GES kurabilme yetkisi verilirken, OSB’lerin birçoðunun tam kapasite dolu olmasý ve yeterli alan bulunmamasý sebebiyle birçok bölgede santral kurulamamýþtý. Yapýlmak istenen düzenleme ile OSB içerisinde gerekli yer temininin saðlanamamasý halinde, ayný görevli tedarik þirketi bölgesi sýnýrlarý içerisinde olmak koþuluyla OSB daðýtým lisansý dýþýnda da üretim tesisi kurulabilmesine imkan tanýnýyor.
ÝKÝLÝ ANLAÞMA ZORUNLU
Elektrik tedariki için OSB daðýtým lisansý bölgesi sýnýrlarý dýþýnda kurulacak üretim tesisleriyle tüketim tesisleri arasýnda ikili anlaþma yapýlacak. Ayrýca mahsuplaþma iþlemlerinin sayaçlar üzerinden yürütülmesi zorunlu tutulacak. Ýþletmeye geçen üretim tesislerinde, saatlik veya aylýk mahsuplaþma sonucu oluþan ihtiyaç fazlasý enerji için ilgili mevzuat hükümleri uyarýnca iþlem tesis edilecek."
YTD.
parçaladý Behçet kimse kalmadý kendi kendine mal çakýyor
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Smart Holding A.Þ. ile Shanghai Electric Power Co., Ltd (SEP) arasýnda Bulgaristan'da 30MW AC Fotovoltaik Enerji Santrali projesi ortak yatýrýmýna istinaden "Mutabakat Zaptý" imzalanmýþtýr.
Söz konusu bu mutabakat zaptýnda yer aldýðý üzere bahsi geçen 30MW AC Fotovoltaik Enerji Santrali yapýmýnda Smart Güneþ Teknolojileri AR-GE Üretim San. ve Tic. A.Þ. Mühendislik, Tedarik ve Ýnþaat (EPC) müteahhidi olarak yer alacaktýr.
Kamuoyuna ve deðerli paydaþlarýmýza saygýyla duyurulur.
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Genel takasýn son durumu ne oldu paylaþabilecek bir arkadaþ varmý
Yer Ýmleri