(Yenileme) Serbest bölgelerde elektrik üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kiþilere, sadece kendi ihtiyacýný karþýlamak üzere önlisans veya üretim lisansý verilecek
Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumunun konuya iliþkin kurul kararý, Resmi Gazete'de yayýmlandý.
Buna göre, elektrik piyasasýna iliþkin mevzuat ve Ticaret Bakanlýðý Serbest Bölgeler Genel Müdürlüðünün ilgili yazýsý çerçevesinde, serbest bölgelerde, bakanlýk tarafýndan olumlu görüþ verilmesi kaydýyla, sadece kendi ihtiyacýný karþýlamak üzere, elektrik üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kiþilere önlisans veya üretim lisansý verilecek.
Üretim lisanslarýna konu tesislerde ihtiyaç üzerinde elektrik üretilmesi durumunda bu elektrik hiçbir þekilde satýþa konu edilmeyecek.
Söz konusu bölgelerde kurulan lisanssýz üretim tesisleri hakkýnda, Elektrik Piyasasýnda Lisanssýz Elektrik Üretim Yönetmeliði kapsamýnda iþlem tesis edilecek.
Ayrýca, söz konusu bölgelerde yer alan mevcut üretim tesisleriyle ilgili olarak lisans tadil talepleri kapsamýndaki iþ ve iþlemlere devam edilecek.
Kaynak : Anadolu Ajansý
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri