bende önce sen yazmışsın çok yaşa
eski vipocu ve devam borsacı olarak arbitrajı ilk kez yaptım şekerbank hisse ile
ne kadar da viopcu borsacı olsam da arbitraj işi ilginç ,
tek sıkıntı viopdaki teminat olabilir ama çalıştığız kurum ile aranız iyi ise hisseleri teminata sayabilirler
ben arbitrajı iki kurumda yaptım 90 k kadar infoda , cuma yazdım teminat ta sorun var mı diye , sorun etme dediler
300 k da philip capitalde yaptım , aynı soruyu onlara da sordum geç olduğu için cevap vermediler
hoş sorun olsa da teminat paramız var ama aracı kurum isterse halleder diye düşünüyorum
tabi yoldaşlar daha iyi bilir
iyi akşamlar
hisse yükseldiğinde teminatınız eksiye düşüyor.
dolayısıyla teminat tamamlamak gerekiyor.
hızlı yükşelişlerde teminat kartopu gibi eriyor.
örneğin cuma günü her 2 senedimde tavan kapatınca teminatımda 52.4k azalma oldu.
eksiye düştüm.
dolayısıyla %8 pozisyonumu kapattım.
karımdan feragat ettim.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Aslında hisse düşüş yaşasa o zaman teminat artacak ve artan miktarla tekrar arbitraja ekleme yapılabilir ve başta girilenden daha büyük pozisyonla ay sonuna gidilebilir, bu da ekstra kazanç getirir.
Teoride olasılık hesabına göre hisse artışı ve düşüşünde oluşacak bu teminat tamamlama ya da çekme birbirini götürür ve hisse artışından korkmak gerekmez ama yüksek arbitraj oranı veren hisseler hep yükselişte/yükselecek hisseler olduğu için bize hep teminat tamamlamak denk geliyor düşeni göremiyoruz.
Yer İmleri