-

Originally Posted by
ekmekarasiekmek
merhaba. örneğin eylül ayının ilk günü bu işlemi yapmak istersek satış vereceğimiz kontrat 0922 mi olmalı 1022 mi?
Bence
0922 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,30
1022 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,60 üstünde ise
hangisinden olduğu fark etmez.
Ama vade uzadıkça risk de artmaktadır.
-

Originally Posted by
Ex2000
Bence
0922 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,30
1022 deki spot-vadeli fark kontrat fiyatı 0,60 üstünde ise
hangisinden olduğu fark etmez.
Ama vade uzadıkça risk de artmaktadır.
teşekkürler. bir de şunu sormak istiyorum. anladığım kadarıyla her zaman spot fiyat ile vadeli fiyat arasında vadeli lehine fark var. örneğin spot 10 iken vadeli 10,20 oluyor. peki örnekteki 0,20'lik farkın en alt limiti var mı? bu arbitraj işleminde yıllık %30 net getiri için işlemlerimizdeki alım-satım fiyat farkı en az kaç kademe olmalı.
-

Originally Posted by
ekmekarasiekmek
teşekkürler. bir de şunu sormak istiyorum. anladığım kadarıyla her zaman spot fiyat ile vadeli fiyat arasında vadeli lehine fark var.
Her zaman böyle olmuyor. Bazen vadeli fiyatının spot altına düştüğü oluyor. Bu genelde anomali ve anlık oluyor. Bazen de temettü vs. sebebiyle olabiliyor.

Originally Posted by
ekmekarasiekmek
örneğin spot 10 iken vadeli 10,20 oluyor. peki örnekteki 0,20'lik farkın en alt limiti var mı?
Yok

Originally Posted by
ekmekarasiekmek
bu arbitraj işleminde yıllık %30 net getiri için işlemlerimizdeki alım-satım fiyat farkı en az kaç kademe olmalı.
Net getiri hesabında değişik parametreler devreye giriyor(komisyon oranı, vade, viop nema oranı, pozisyon açtıktan sonra fiyatların seyri vs.).
Bi excel paylaşmıştım bununla ilgili. Geçmiş gönderilerimde vardır bu başlıkta
-

Originally Posted by
pilavli
İkisi de olur ancak 0922 yapın, bizim viopta ilk kontratlarda işlem derinliği oluyor, sonrakinde hacim çok az ve alım satım fiyatları arasında fark oluyor, dikkat etmeden işlem yaparsanız kötü bir fiyattan gerçekleşebilir.
teşekkürler.

Originally Posted by
yuji
Her zaman böyle olmuyor. Bazen vadeli fiyatının spot altına düştüğü oluyor. Bu genelde anomali ve anlık oluyor. Bazen de temettü vs. sebebiyle olabiliyor.
Yok
Net getiri hesabında değişik parametreler devreye giriyor(komisyon oranı, vade, viop nema oranı, pozisyon açtıktan sonra fiyatların seyri vs.).
Bi excel paylaşmıştım bununla ilgili. Geçmiş gönderilerimde vardır bu başlıkta
teşekkürler yuji. vioprbitrajhesaplama_v1 tablosu güncel midir? bu tabloya göre eylül ayında işlem yapabilir miyiz? ayrıca kavramlara yabancı olduğum için tablodaki MK-BRÜT-FAİZ22-KOMİSYON-MARJ başlıklarını anlayamadım. bu konuda kısa bir özet geçerseniz memnun olurum. tekrardan teşekkürler.
-

Originally Posted by
ekmekarasiekmek
teşekkürler.
teşekkürler yuji. vioprbitrajhesaplama_v1 tablosu güncel midir? bu tabloya göre eylül ayında işlem yapabilir miyiz? ayrıca kavramlara yabancı olduğum için tablodaki MK-BRÜT-FAİZ22-KOMİSYON-MARJ başlıklarını anlayamadım. bu konuda kısa bir özet geçerseniz memnun olurum. tekrardan teşekkürler.
Güncel
MK: Mevduat karşılığı oran demek. Aynı tutarı aynı süreliğine mevduata yatırsaydım aynı getiriyi sağlayacak mevduatın oranı ne olmalıydı'nın cevabı. Eskiden hep mevduat yapardık, mevduatla kıyaslama için bunu kullanıyoruz, eskiden kalma alışkanklık
BRÜT: Satış-Alış farkının yıllık getirisi.
FAİZ-22: 22 yerine alternatif faiz oranını yazıyorsunuz(mevduat örneğin), oraya yatırsaydım ne gitirirdiyi gösteriyor
KOMİSYON: TANIMLAR tabına viop ve hisse komisyon oranınızı giriyorsunuz. Buna göre ödeyeceğiniz komisyonu gösteriyor
MARJ: Viop Satış - Spot Alış arasındaki fark
Gene TANIMLAR tabına her hisse için teminat tutarlarını da girmeniz lazım. Bu bilgiler işlem yapılan kuruma göre farklılık gösteriyor
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri