Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Cds çok uzun süreli grafiði varmý 1990 dan beri baksak .
Bu konut- barýnma iþi bilinçli týrmandýrýlýyor diye düþünmeye baþladým. Dün akþam Bloomberght de emlakçýlar odasý baþkaný, müteahhitler birliði baþkaný felan bu paketlerden haberimiz vardý dediler. Sn. bakan Nebati ile birlikte hazýrladýklarýný felan anlattýlar. Yani vatandaþa iyilik diye sunduklarý paketler '' vatandaþ '' için hazýrlanmýþ... Sonuçta mütahhitlerde vatandaþ !
Birilerinin, bir soru üzerine '' baþaramazsak en fazla ben üzülürüm. Siz maaþýnýzý bense tüm varlýðýmý kaybederim '' dediði gibi, sýradan halk için sözde ucuz krediyle 1-2 milyoncuk önemlidir. Ama müteaahhitler için milyon sembolik, milyar önemlidir.
Ýnadýna ev alamýyorum ! Göç idaresine baþvurarak doðup yaþlandýðým bu ülkede 1 metrekare yerimin olmadýðýný, Suriye deki güvenli bölgeye yapýlan konutlara yerleþmek istediðimi söyleyeceðim. baþka seçenek kalmadý ki. Kalan yaþýmda ölene kadar aylýk 30 bin maaþla çalýþsam yine 1+1 alamam. Elimdeki parayla 3 ay önce alabileceðim 1+1 ler uçtu gitti. Ben ; az fiyat düþer ( enflasyon düþecek dediklerine inandýðýmdan ) diye beklerken düþen ben oldum.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
herþeyi döviz hareketine baðlayanlar ; Madem ki iðneden ipliðe her þeyin fiyatý dövize baðlýysa , dolar 17 lira olduðunda müdahale edilmeseydi tüm fiyatlar zaten 17 liraya göre zamlanmýþken orada býrakýlsaydý. Dolarý 11 sonra 13 liraya çektiler de ne oldu ? Fiyatlar düþeceðine bir tur daha zamlandý. Oysa teoriye göre düþmeliydi.
Þimdi 15 lirayý geçen dolarý bahane ederek yeniden zamlar yaðacaktýr. Teori doðruysa , zamlarý engelleyemiyorsak dövizi de engellemeyelim ki, ihracatýmýz artsýn. Ýthalat azalsýn. Ýnsanlar yastýkaltýna , taþa- topraða ölü yatýrým yapmasýn. Misal , dolarý bankada %3 faiz ile tutan insan aslýnda ülke ekonomisine katkýda bulunuyor. Sonuçta banka bu dolarý kullanma imkaný buluyor.
Ev fiyatlarýný arz talep belirler.ayni zamanda maliyet belirler.ben satýþa çýkmýþtým.kafam karýþýk.cunku maliyetler bir yýlda 4 5 katý artan malzeme fiyatlarý var.peki yeni inþaa edilen konutlar kaca satýlacak.
Yer Ýmleri