Uzay Yolu filminde Yýldýz tarihi deyip kayýt tutarlardý.
1 aydýr tivibu kumandasý kayýp, bakmadýðým yer kalmadý, neyse yedeði var onunla idare ediyordum. Bir milyonculardan bir tane daha alýrým diye çok da endiþe etmiyordum.
Bu sefer dünden bu yana gözlüðüm kayýp. Kendi kendime çocukken þeytan aldý götürdü satamadan getirdi diye tekerleme söylerdik. Onu hatýrladým, söyleyeyim dedim. Sonra gözlük acaba sandalyenin arasýna mý düþtüðü diye baktým, ne göreyim tivibu kumandasý, tabi ben yedek olan aþaðý düþtü sandým ama bakýnca eskisi olduðunu gördüm.
Þimdi gözlük için de böyle bir þey olabilir mi diye tekrar evi aradým bulamadým. Sandalyenin altýna tekrar bakýnca bu sefer gözlüðü buldum.
Tabi bu kiþisel bir deneyim de olabilir, belki bir aydýr oturduðum sandalyenin altýndaki kumandayý göremedim þimdi gördüm, gözlüðü bulduðum yerde kumandayý bulurken sevinçden esas aradýðým gözlüðü ilk anda göremedim, o da olabilir. Ýnsan psikolojisi nasýl çalýþýyor bilinmiyor.
Yeni Uzay Yolu Orville dizisi var. Bir bölümünde bir gezegeni ziyaret ettiler, o arada bir çocuk ve bir kaç köylü onlarý gördü, oradan ayrýldýlar ama o gezegenin tarihi deðiþti. Bu sefer bir robot oraya gitti onlarýn yýlý ile 400 yýl filan orada kaldý, geri oranýn liderleri ile döndüler, zamanda seyahat vs onu öðrenmiþler varsa bir ihtiyacýnýz giderelim dediler vs. O dizide de deðiþik olasýlýklarý "uzaylýlar" maskesi altýnda inceliyorlar.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri