Þöyle anahtar olarak kullanabilirsiniz, biraz geliþtirilmeli gerçi ama, temel þeylerde pratik olur Sn Türkoðlu...
![]()
kendin beni doðruluyorsun zaten mübarek koyduðun resimle...oku bakayým LD için ne yazmýþ içsel dalgalarýna...1. dalgasý için IMP veya LD, 3. dalga için IMP, 5. dalga için IMP ve ED...yani benim dediðime gelir...öyle ZZ DZZ falan olmaz...sulandýrýlmýþ EW ise dediðin olur tabii...en üst ortadaki resmin içini oku bakalým...IMP-COR-IMP-COR-IMP...pratik olur...
IMP-implusive-itki
COR-corective-düzeltme
sen ise sayýmýnda 1. dalgayý a-b-c saymýþsýn...a-b-c diye itki olur mu?
ÜYELÝK : KASIM 2006
2004 yýlýndaki USD Satýn Alma Gücü, USD Enflasyonu dikkate alýrsak;
2004 yýlýndaki 302 USD, bugünkü 600 USD diyebiliriz ( yaklaþýk )
Kabaca; 600 USD olan asgari ücret, 300 USD'ye geriledi.
Ücretli ve emeklilerin durumunda bunu rahatlýkla görebiliyoruz...
( detaylý hesap yapmadým, durum daha da berbat olabilir,
örnek verirsek, benim 1995 yýlýnda 30 bin dolara alldýðým sýfýr daire,
bugün 180 bin dolar, 27 yýllýk eskimiþ haliyle)
Bilgilendirme amaçlýdýr. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Üsluba dikkat lütfen...Mübarek de ne ???
Evet Prechter ekolüne göre yapýlan anahtarý koymuþum yanlýþlýkla, ama sonrasýnda yazýlan kitaplarda esnetildi bu konu. Özetle sadece 3 IM olsa diðerleri ZZ/DZZ olsa bile yeterlidir diyor. Hatta 4 ün 1 i örtmesine bile gerek yok diyenler de var.
Yine ED ler 1 inci dalgada da olabilir deniyor, hatta bunlara full 3 lü LD gibi bakýlýyor.
Dolayýsýyla ben bütün kaynaklarý taradýktan sonra, tamamýný kapsayacak þekilde bakýyorum, ED ler ilk ve son dalgada da olabilir, LD lerde sadece 3 IM se yeterlidir, expanding 1 de de 3 de de olabilir, ED nin son 5 i kendi içinde ED de olabilir, yapý belirginse/çok hýzlýysa 4 1 i örtmeyebilir.
Nellyden de biraz flat zz larý alarak, zz de B çok kýsa kalabilir, flat C sanki expanding gibi uzatabilir.
Müsait olunca, diðer Prechter ile çeliþen ilginç þeyleri de paylaþýrým, mühim olan samimiyet ve üslup..
Þu an bulduðum baþka bir kaynak...Nelly nin kitaplarý resim formatýnda ara bul yapýlamýyor, tek tek bakmak lazým..
Kaçtým..
![]()
sen kendi üslübuna bakacaksýn önce...az çok bu iþe kafa yormuþ adama baþlangýç için pratik için bu döküman iyi olur falan diye kafa buluyorsun...patates olunca da üslup müslup diyorsun...dökümaný kendin koyuyorsun onda da patates olunca sonra da yanlýþlýkla koymuþum cart curt...yanlýþlýkla ve PRECHTER...yahu zaten günümüzde EW yi devam ettiren yegane adam PRECHTER...yani koyduðun döküman en doðrusu ve benim dediðimi diyor...
gidipte neowave nelly falan konu dýþýna çýkma þimdi...
dur kaçma...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Kurumdan aradýlar yana yakýla elimdeki spot Garanlarý istediler 2 günlüðüne
Yer Ýmleri