Originally Posted by
hkm
Eve tadilat yaptýrýyorum,parkeci geldi iki gün parke döþedi malzeme benden 47 metrekare yere 1800 lira aldý ,adamýn sadece el emeði var,takým çantasýný aldý geldi,gene çantasýný topladý gitti günlüðü 900 lira,sucu geldi gene su borusunu yere gömme iþi yaptý iki kez geldi iþi iki saat sürmemiþtir iki saatlik iþe birinde 400 diðerinde 500 aldý,fayansçý geldi hesap ediyorum gene günlüðü 1000 lira üstüne geliyor,parke ve fayanslarý eve taþýma iþine sadece aþaðýdan ikinci kata taþýnacak iki saatte 300 aldýlar.Bunlarýn bu paralar hakkýmýdýr bu paralar bence kesinlikle haklarý.Benim gençliðim masa baþýnda geçti emekli maaþým 7650,çalýþan genç meslektaþlarýma bakýyorum kadýn doðum uzmaný devlette ortalama 15 ila 25 arasýnda bir para alýr.Kiralar bizim semtte 10 bin ila 25 bin arasýnda ,geçinebilirler mi ev araba alabilirler mi,mümkün deðil.Ben 53 yaþýnda mesleði býraktým býrakma nedenim sistematik þiddet ve dava korkusu idi.Bu kadar forumdaþ var hangi meslekte hem þiddete hem de dava edilme korkusuna maruz kalýnýyor.Misal asker polis þiddetle karþý karþýyalar iþleri zor,ama onlarýnda bellerinde silahlarý var kendilerini savunabilirler,dava korkusu ise hemen hemen hiç yok.Doktorlarýn da hatalarý geçmiþte de þimdi de çoktur,olabilir,her meslekteki kadar çürük elmalarýmýz da olabilir,ama bu sistematik doktor düþmanlýðý devam ederse,iþin içinden biri olarak söylüyorum yandýnýz,adam gibi saðlýk hizmetini para ile de satýn alamýyacaksýnýz,artýk genç meslektaþlar iþi öðrenemiyor,zor vakalara kimse girmiyor,öðretilmiyor,bunun sonunda iþi bilmeyen hekimler ameliyatýnýzý yapar kim vurduya gidersiniz.Bu iþ baþka iþe benzemez,olmadý yahu bozduk ,þunu gene yapalým düzeltiriz iþlerden deðildir,bir kere yanlýþ yapýldý mý ömür boyu çekersiniz,hatta bazen sýkýntýyý çekecek ömrünüz bile kalmaz ölür gidersiniz.Ben mesleði býraktým bu meslekten artýk para kazanma düþüncem yok,çok sýkýntýlý maddi durumlara düþmezsem bir daha da yapmýyacaðým.Ama artýk hasta olarak kaygýlanýyorum,ilerde ciddi hastalýðým olsa iþi bilen doktoru bulamayabilirim veya o doktora ulaþmaya param yetmeyebilir.Son sözüm doktorlara düþmanlýðý býrakýn,istisnasýz en uzun eðitimi biz alýyoruz,mesleðimize en çok emeði biz veriyoruz,o el cerrahý nasýl olmaz diyen adamlara benzemeyin,böyle böyle 80 tane el cerrahýmýz kaldý,o 80 kiþiye de çoðunuz ulaþamýyabilirsiniz,parmaðýnýz kopsa eliniz kopsa sakat kalýrsýnýz.
Yer Ýmleri