Sarı gacıya kim ne yaptı kötü yola meylediyor. Aklını çelmeyin evinin altını olsun.
Sarı gacıya kim ne yaptı kötü yola meylediyor. Aklını çelmeyin evinin altını olsun.
az önce ibni haldun ünivrsitesi adlı bi üniversitenin mezuniyet töreninde reisin arkasında öğrncileri gördüm. doğrusu ben utandım tiplere bakınca onlar ünivrsite mezunu olamazlar
bir halt olacağı yok.
Geçen gün Antalya yolunu giderken üniversitenin birinin ismi gözüme ilişti. Pes artık dedim.
Şeyh Edebali Üniversitesi
http://www.bilecik.edu.tr/
Bir yanda "Türkiye şeyhler dervişler ülkesi olamaz" diyen Atatürk, öbür yanda şeyhin adını üniversiteye koyan zihniyet.
Cehalet en kılcal damarlara kadar ilerlemiş. Mücadele etmek bu saatten sonra imkansız. Bu yolun sonu iyi değil.
ytd
Sayın Tınaz bende şirketler hakkında yazmamaya gayret ediyorum o yüzden mümkün mertebe döviz eurobond emlak gibi konularda yazıyorum .sizleri okuyorum.oralarda yazınca rahatsız oluyorum .yazıp yazıp siliyorum.
şefim günümüzde borsada çok bilen bilgili araştıran hergün üstüne koyan gençler var. Süperler genç hepsi zehir gibi.
Ben ayaklı borsadan geliyorum ve yaşlandık 49-16 = x yıllık tecrübem var .Bizim zamanımızda simitcisi camcısı fırıncısı herkes ama herkes borsacıydı Tophanede.okuma yazma bilmek yeterliydi borsada çalışmak için.
y.t.d.
Son düzenleme : pisyedili01; 25-07-2022 saat: 21:18.
bugün sabah 07 den 17 ye kadar hacettepe üniversitesindeydim. İzlenimlerim ;
Koridorda hastalar ve yakınları sabah 7 den itibaren özel muayene sırasına giriyoruz. Sıramatik saat 8 de açıldı. herkes TC. no ile sıra aldı. 8:15 de sekreter sistemi açarak ücretlendirme girişini yapıyor. Oradan vezneye giderek ücreti yatırıyoruz. Ücret yatınca hastanın otomatik muayene sırası ekrana düşüyor.
Biz koridorda beklerken en az 8 profesör vizitten gelerek odalarına girdiler. Sonra sisteme kaydı düşen hastaları hızlı ön muayeneye alarak tetkikleri istiyor ve bu işlemler saat 9 ' a kadar bitiyor. Hocalar ( hoca başına en fazla 6 hasta alıyorlar ) anjiyo odasına girişimsel işlemlere gidiyor. Biz kan alma , ekg , eko vb. tetkikleri saat 11 ' e kadar yaptırdık. Kan sonuçları 16 ' da çıktığından bu saatte yine hocanın kapısında 5-6 hasta bekledik. Hoca yorgun şekilde odasına geldi , tek tek en az 10- 15 dk. fiziki muayeneyle birlikte tetkik sonuçlarına bakarak tedavi düzenledi.
Tüm bu işlemler çok şahane bir sisteme oturtulmuş şiir gibi yürüyor. Ama sırf kişisel egosu kabarık , etrafı dalaşma meraklısı bir kaç tip huzuru kaçırıyor. Anadolunun her yerinden insanların bütçelerini zorlayarak geldiği halde öne geçme, saygısızlık gibi hareketleri olmadığını ama Ankara da oturan iyi giyimli - iyi eğitimli ( kendi ifadelerine göre ) yaşları da olgun insanlar çalışanları canından bezdiriyor. Misal ; koridorda 40 kişi sıradayız. Hoca odasına geçerken '' hocam sıra alıyorum , bugün bana bakarsınız değil mi '' diyor. Diğeri '' hocam ben önce ekg çektirsem sonra kan versem olur mu '' ...... Ayıp yahu. Sonra da diyorlar ki ; bu doktorlar az konuşuyor, yüzümüze bakmıyor.... Senin yüzünü ne yapsın adamlar , tetkiklerine bakıyorlar işte. kafasında 40 iş ( yatan hastadan , öğrencisinin dersine , personelinin sorununa kadar ) . Sıran geldiğinde kısa, öz derdini anlat şifa ara. Oraya pişpirik oynamaya mı geliyorsun.
Yer İmleri