Momentum yukselirken rsi neden dusuyor...
MI 4W cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bloomberg tv de bu gece hukumetin yeni vergi paketleri hakkinda konusulurken bir ekonomist finans sektorunde kurumlar vergisinin 20' den 22'ye cikarildigini ancak bazi sektorlerde bu oranin 5 seviyesine dusurulmesi icin calisma yapildigini belirtti. Bu sektorler hangileri olabilir acaba. Bir ongorusu olan var mi. Bunu onceden tahmin edebilirsek epeyce kazanc saglayabiliriz....
Nolcak bu borsanýn hali :D
Twitter : @Sacro_trade
Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.
29 AÐUSTOS TARÝHÝNDEKÝ HABER
Vergi indirimi için stratejik sektörlere öncelik verilecek
29 Aðustos 2017 06:52
Maliye Bakaný Naci Aðbal, Türkiye ekonomisi için kritik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi çalýþmalarýnýn devam ettiðini söyledi. Aðbal bazý gazetelerde yer alan haberlere göre ayrýca kira vergilendirme sisteminde yüzde 25 olan götürü gider oranýný yüzde 15'e düþürebileceklerini de belirtti.
Bir grup gazeteci ile sohbet toplantýsý düzenleyen Aðbal, Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, "Reel sektörde özellikle de Türkiye'nin ihtiyaç duyduðu kritik sektörlerde Türkiye'nin rekabetçiliðini artýracak daha fazla reel sektör yatýrýmýný gelmesini saðlayacak þekilde kurumlar vergisi oranlarýnda indirim çalýþmasý yapýlabilir mi diye teknik düzeyde birtakým çalýþmalarý yürütüyoruz" dedi.
Bankacýlýk ve finans sektöründe indirim yapýlmasýnýn asla söz konusu olmayacaðýný vurgulayan Aðbal, “Ama reel sektörde özellikle de Türkiye’nin ihtiyaç duyduðu kritik sektörlerde Türkiye’nin rekabetçiliðini artýracak daha fazla reel sektör yatýrýmýný gelmesini saðlayacak þekilde kurumlar vergisi oranlarýnda indirim çalýþmasý yapýlabilir mi diye teknik düzeyde birtakým çalýþmalarý yürütüyoruz” dedi.
“Ýndirim yapýlabilir mi?” sorusuna, “Bence yapýlabilir” karþýlýðýný veren Aðbal, bütün senaryolarý çalýþtýklarýný kaydetti.
Stratejik sektörlerde yatýrýma baðlý olmaksýzýn genel bir oran düzenlemesinden bahsettiðini anlatan Aðbal, “Yatýrým teþvikine baðlý olmaksýzýn halen Türkiye’de yatýrýmýný yapmýþ, yatýrýmlarýný tamamlamýþ firmalar var. Kritik sektörlerde üretim yapanlar için bir nevi teþvik” dedi.
Stratejik sektörler belirleniyor
Hangi alanlarda indirim olabileceðine yönelik ise Aðbal, “Bizim için önemli bir faktör yüksek teknoloji seviyesinde üretim yapan þirketler, ithal ikamesi saðlayan yerli üretimin artýrýlmasý da bizim için öncelik. Bir de stratejik sektörler var. Enerji, savunma- güvenlik, saðlýk sektörü gibi. Arkadaþlar sektör sektör çalýþýp etkisine bakýyor. Tabii ki vergi hasýlasýna ilk baþta etki yapacak ama kanatimce bu getirdiðimiz teþvik yatýrýmlarý artýracaðý için toplamda vergi gelirlerini orta ve uzun vadede olumlu katký saðlayacak” diye konuþtu.
KOBÝ’ler için zor görünüyor
Kurumlar vergisi indiriminde küçük ve orta ölçekli iþletmeler (KOBÝ) için bir indirim olup olmayacaðý sorusuna Aðbal, Türkiye’de kayýt dýþýlýk oranýnýn yüzde 25-30’lar düzeyinde olduðunu, bunun yüzde 15-20’lere çekilmesi gerektiðini söyledi. KOBÝ’lerde kayýt dýþýlýk oranýnýn ortalama orandan fazla olduðunu dile getiren Aðbal, “Ülkelerde farklý uygulamalar var. Büyük iþletmeler için genel bir oran varken, KOBÝ’ler için daha düþük bir oran uygulanýyor. Ama bizim önceliðimiz Türkiye’ye yatýrým çekecek stratejik sektörlerde ve stratejik alanlarda vergi indirimini konuþmak, seçici olmak zorundayýz. Türkiye vergi gelirleri bakýmýndan vergi gelirlerini aþaðýya çekecek bir düzenlemeye þu konjonktür içinde imkan bulamaz” dedi.
Hoþbulduk.
Doðru düþünmüþsünüz.
Ben belli bir meblað kazandým 70 binden beri.
Son gelinen noktada portföyün belli kýsmýný borsada çýkardým.
Artýk çok güvendiðim senetlerde günlük alsat yapýyorum. Her zaman yüzde 50 nakit duruyorum.
Gün sonlarý alýp sabahlarý satýyorum. Gün içi güçlü olacak kaðýtlarý geceden belirliyorum. girip çýkýyorum.
Zararlar oluþabiliyor. zararý kýsa kesiyorum. kar'ý uzun tutuyorum.
Mesela 3,40 maliyetli yünsa taþýyorum. bugün yarýsýný sattým. karel aldým. takýlýyorum.
Böyle zamanlarda çok iyi fýrsatlar yakalanacaðýný düþünüyorum.
Endeks ile ilgili bir öngörüm yok. aþaðýda nereden dönerse ora diptir :D
Aþaðýda destek aramam. grafik þekil oluþsun þekle göre hareket ederim.
nasýl 70 binden 110 a direnç tanýmadan gitti isek aþaðýda gidebiliriz. Onun için benim için ast olan güçlü senettir. Endeks çok önemli deðil açýkcasý.
Twitter : @Sacro_trade
Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.
Katma Deðer Vergisi Kanuna geçici madde eklenerek düzenlemenin yürürlüðe girdiði tarihten itibaren düzenlenen sözleþmelere istinaden Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan FATÝH Projesi kapsamýnda yapýlan mal ve hizmet alýmlarýnda uygulanmak üzere, proje bileþenlerine iliþkin olarak, Milli Eðitim Bakanlýðýnca yapýlan ithalatlar ile Bakanlýða yapýlan mal teslimleri ve hizmet ifalarý KDV'den müstesna olacak. Bu kapsamda yapýlan mal teslimleri ile hizmet ifalarý nedeniyle yüklenilen vergiler, vergiye tabi iþlemler üzerinden hesaplanan vergiden indirilecek. Ýndirim yoluyla telafi edilemeyen vergiler, istisna kapsamýnda iþlem yapan mükellefin talebi üzerine iade edilecek.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri