Usak yorumu soran arkadaþlar ben yorumumu arka sayfada yaptým 1.50-60 arasý maliyetle devam ediyorum.
Arka sayfada sacro dostýmla yorumlamýþtýk.
Biraz aþaðý geldinmi özl den yorum üzerine yorum isneniyor iþte MALÝYET hikayesisi burda baþlýyor arkadaþlar.
Bugunkü graflarý yorumlamadým , Hoþuma giden graflarý paylaþýyorum ..
Birkac sorum var bulut ve sacro ustat,
Hisselerin grafiklerine rsi ile mi bakarsýnýz?
Evetse sebebini öðrenmek isterim.
Macd hangi durumlarda kullanýyorsunuz yada kullanýlmalýdýr ?
Yukarýdaki grafikte rsi aþaðý ve hisse aþaðý gidiyor.
Bunun adý pozitif uyumsuzlukmudur? Açýklayabilir misiniz.
Hangi ortalamalarý kullanýyorsunuz yada kullanmalýyýz? 10-50 20-50
çok sordum biliyorum.
Müsait olduðunuzda açýklayýcý cevaplayabilirseniz sevinirim.
Ben rsi pek kullanmam.
Asiri alim ve satima bakarim sadece.
Bide ayi piyasasindan bogaya yada bogadan ayiya geciste rsi 50 seviyesini asagib yukari kirilim yerlerinde bakarim.
Ama inanin rsi yi cok tavsiye etmem.
Macd cok kullanirim. Boga ve ayi piyasasinin en buyuk isaretini macd verir. Ama cok calisip cok iyi yorumlamak gerekir.
Her periyotta kullanilir.
5 dakikalik periyotta bile macd ile cok guzel.islem yapilir..
Ama ben ortalama kullaniyorum.
5-21 ve 10-21 ortalamayi tavsiye ederim.
Kisa orta vade alimlarda 50 gunlugu tavsiye ederim. Tabi kagittan kagida degisir.
Yani anlat anlat bitmez. Her kagit boga , ayi ve trendsiz donemlerde farkli calisabiliyor.
Bunlari anlamak icin surekli grafik bakmak ve surekli calismak gerekir.
Cenk etmek gerekir
Pozitif uyumsuzluk cok zararlidir bana gore. Erken sattirir yada dipte erken aldirir.
Ama macd de uyzumsuzluk hayat kurtarir yada muthis kazandirir.
Sonuc olarak bunlar anlatarak yada okuyarak ogrenilmez yasayarak ve calisarak ogrenilir.
Bol kazanclar.
Twitter : @Sacro_trade
Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.
Göstergeler grubu fiyat hareketlerinin belli matematiksel gerçekliklerinden yararlanýlarak elde edilen sonuçlarýn kati sayýsal deðerlerle ifade edilme þeklidir. Göstergeler neden ve sonuçlarý sorgulamaz. Grafik üzerine yerleþtirildiklerinde belirli matematiksel hesaplamalar yöntemiyle sonuçlar doðurur ve grafiðe iliþtirerek gösterir. Göstergeler fiyat hareketlerinin tarihsel sürecinde belirli baskýlar altýnda hep ayný sonucu doðurmaya yatkýn olduðu gerçeðiyle üretilmiþ olup fiyatlarýn kati deðer hareketiyle þimdiki durumu iliþkilendirir.
MACD göstergesi genel yapý itibariyle kýsa dönemdeki fiyat eðilimini uzun dönemdeki fiyat eðilimi ile karþýlaþtýran ve son dönemdeki piyasa deðiþimini görsel olarak grafiðe yansýtan bir göstergedir.
MACD bu iki karþýlaþtýrma dýþýnda 9 günlük üssel ortalamayý da ayný görsel alanda histogram olarak göstermektedir. Dolayýsýyla çok kýsa vadedeki piyasa deðiþimini gösterebilmesi açýsýndan erkenci bir gösterge görevi görür. Bu nedenle pozisyona giriþ noktalarýnýn seçiminde fazlasýyla tercih nedeni olur.
periyot içindeki günlere ait düþüþleri ve yükseliþleri ayrý ayrý toplar, ortalamalarýný hesaplar ve þu anki fiyat seviyesi ile karþýlaþtýrýr. Bu sayede yatýrým aracýnýn kendi iç gücüyle talebi karþýlayýp karþýlayamayacaðýný anlamaya çalýþýr. Geçmiþ dönemdeki talepler karþýsýnda oluþan fiyat cevabý RSI için en önemli veridir ve göstergenin temeli bu belirtilen iç güce dayalýdýr. Tahmin edeceðiniz gibi her bir yatýrým aracýnýn kendisine oluþan alým veya satým taleplerine farklý boyutta fiyat hareketiyle cevap vermesi pek muhtemeldir. RSI’ýn temel amacý yatýrým aracýnýn bu fiyat cevabýný geçmiþ günlerin ortalamasýyla anlamak ve bugünkü taleplerin yaratacaðý etkiyi kestirebilmektir. Dolayýsýyla RSI mevcut fiyatýn talebi karþýlama yetisini belirli sýnýrlar içinde mümkün görürken, bu sýnýrlarýn dýþýna çýkan taleplerin aþýrý olacaðýný ve bir süre sonra fiyatýn bunu karþýlayamayacaðýný öngörür. Bunu da yukarýda 70, aþaðýda 30 sýnýr çizgileri ile belirtir. Bu sýnýrlarýn dýþýna çýkan deðerin kýsa vadede bir deðiþim göstergesi olacaðý kabul edilir.
5-20-50 - 89 ortalamalar tahtasýna göre parametrede oynarým.
Bu yorumlamalarý teknikçi baþka indikatör ve kendi yorumunu ekleyerek sistem haline getirir.
![]()
sn Sadeceizleyen
Þimdi bu grafik üzerinden örnek vermiþ , burda rsý olayýný yanlýþ anlamýþ ben burda pozitif veya negatif uyumsuzlýktan bahsetmiyorum.Dikkat çekmek istediðim RSI dip dönüþlerinde nasýl çalýþtýðýný gösterdim .RSI üzerinde üst bant çizgisi hacimli kýrýldýmý ilk adýmdýr.Ayný zamanda tahta düþerken de bunu uygulaya bilirsin sonuçta Rsý üzerinde benim bir sistemim mevcut buna diðer hareketli ortalamalarla karýþtýrarak oynadýðýmda dip ve stoplos daha iyi ayarlýyorum.
Yer Ýmleri