Originally Posted by
joker16
sacro merhaba.
dün bi yazýnda bu trend mayýsta bitecek yazmýþsýn.
düþe kalka dinlene dlnlene 2-3 sene güzel yükselecez düþüncen vardý.
acaba senin fikrine göre ; mayýsta uzunca bi süre dinlenme mi yoksa mayýsta trend biter tekrar diplere mi ?
fikirlerine önem veriyorum .acaba öngöründe deðiþiklik varmý diye merak ettim
Merhaba.
Öncelikle þöyle baþlayým.
Bazý hisselere baktýðýmda en az 1.5 yýl boða piyasasý görmekteyim. (Yani grafiklere baktýðýmda 2018'in sonundan önce kriz gelmez diyebiliyorum)
Ama tabiki bilirsinizki bende insaným piyasalardan etkileniyorum. 18 bin puan rally koyduk hadi mayýsa kadarda 5-10 koysak ondan sonraki süreçte düzeltme olmasý kaçýnýlmaz olur. Mesela atýyorum 94 binden 84 bine 10 bin düþeriz vb gibi.
Her ne kadar uzun vade için çok etkilemesede yinede o düþüþten etkileniriz. Sonrasýnýn nasýl bir süreç olacaðýný þimdiden kestiremiyorum.
Ben hisse bazlý bakýyorum. Mesela Trkcm'ýn son 1 yýllýk trendine bakacak olursanýz demek istediðimi anlarsýnýz. Son 2 aydýr ne kadar çýkmýþ ondan önceki 10 aydýr ne kadar çýkmýþ. tam 1 senede 2 ye katladý.
Ama þunu net söyleyebilirim. Bu borsa artýk 80 bin altýna düþmez. Þu an 88.500'üz bu seviyeyi 78.500 olarak kabul edin 80 bin seviyesinide eski dip 70 bin olarak kabul edin.
Yani artýk borsalar 80 ile 94 arasý 1 sene gezinse bile doðru kaðýtlar 2'ye hatta 3'e katlayacaktýr.
Teþekkürler.
Son düzenleme : Sacrosanct; 22-02-2017 saat: 00:50.
Twitter : @Sacro_trade
Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.
Yer Ýmleri