desktek olan 2,02 þuan direnç olmuþ gibi. gecerse yukarýdaki ilk etapta 2,25 sonrasýnda 2,45 deneyebilir.Macd de kesiþimde mevcut. amatörce cizilmiþtir.yanlýþýn varsa düzeltene bie teþekkür borcum olur.
![]()
desktek olan 2,02 þuan direnç olmuþ gibi. gecerse yukarýdaki ilk etapta 2,25 sonrasýnda 2,45 deneyebilir.Macd de kesiþimde mevcut. amatörce cizilmiþtir.yanlýþýn varsa düzeltene bie teþekkür borcum olur.
![]()
Yazdýklarým Ve Çizdiklerim sadece beni baðlar.Yatýrým tavsiyesi deðildir,olamaz...
Sacro hocam deva icin teknik ve ilerisi icin ne dersiniz kisa bir gorus alabilirmiyim,tesekkurler
HTC One_M8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BÝST30 endeks grafiðini analiz ederken yanlýþ fiyatlama olduðunu ne kadar biliyorsunuz?
BÝST30 yakýn vadeli sözleþme, fark ettiyseniz, son bir kaç gündür BÝST30 spot endeksin üzerinde iþlem görmeye baþladý. Öncelikle bu durumun beklenti ile deðil matematik etki ile oluþmakta olduðunu baþtan yazayým da gereksiz spekülasyone mahal kalmasýn. Zira 22 marttan bu yana Tupraþ, Ýþ Bankasý, Ereðli, Akbank gibi þirketlerin endeks üzerinde 1600 puana yakýn etki yaratacak bir temettü matematiði oluþtu.
Spot BÝST30 endeks 1600 puana yakýn deðer kaybetmiþ hali ile þu anda 108.300 seviyesinde hareket ediyor. Bu 4 þirketin yaný sýra 22 marttan bu yana temettü veren diðer 7 þirketin de BÝST30 endekse etkisini eklersek toplamda 2000 puana yakýn bir etki yaratýldðý görülecektir. Yani BÝST30 spot endeks bu temettüler ödenmeseydi þu anda 108,300 civarýnda deðil, 110,300 seviyesi civarýnda olacaktý.
Evet doðru okudunuz, BÝST30 spot endeks þu anda aslýnda 110,300 seviyesi civarýndadýr. Ancak temettü etkisi nedeniyle 2000 puana yakýn düþtüðünden ve data saðlayýcý þirketlerin grafiklerinde bu düzeltme yapýlmadýðýndan sizler BÝST30 endeksi düþmüþ olarak görüyorsunuz. Oysa Akbank ile BÝST30 þirketlerinde temettülerin ödenmeye baþlamadan bir gün önce, 21 mart tarihinde, BÝST30 spot endeks günü 111.204 seviyesinden kapatmýþtý.
Yanlýþ görmüyorsunuz. Sonuç doðru; BÝST30 spot endeks aslýnda 21 mart gününden bugüne sadece 904 puan gerçek deðer kaybý yaþamýþ. Sadece 904 puan. 21 mart tarihinde görülen en yüksek seviye olan 112.437 seviyesine göre aslýnda sadece 2100 puan civarýnda düþmüþ.
Sonuç olarak demeye çalýþtýðým þu; elimizdeki grafiklerin temettülere göre düzeltilmesi gerektiðini neredeyse yýllardýr yazýyorum. Bu çaðrýmý ne data saðlayýcý firmalar ne de teknik analistler duyuyor. Oysa temettü verildiðinde endekste geçmiþe dönük o oranda düzeltme yapýlsa gerçek fiyat verileri ile teknik analiz yapýlabilecek. Çünkü hepimiz biliyoruz ki 2000 puan düþüþ tüm hareketli ortalamalarý ve indikatörleri bozar. Ancak gerçekte böyle bir düþüþ yok ki...
Ben yine de sesleneyim, belki bu sefer duyan olur:
ARKADAÞLAR YANLIÞ FÝYATLAMA ÜZERÝNE GRAFÝK YAPIYORSUNUZ...
Nuri Sevgen kardesimiz dogru soylemis,... Bunun Bist 100 e de etkisi oluyormu? Yorumlayacak arkadas varmi acaba,....
Akýl, akýl olduðundandýr ki iþlerin sonunu görür; sonu görmeyen akýl, nefis kesilir.
2,05 geçilip üzerinde kapanmadan olumsuz. Aþþaðýda 1,88 ve özellikle 1,83 kýrýlmamalý yoksa eldeki tüm prinçden olursunuz. Çok dikkatli olunmalý. Ýndikatörler her defasýnda dip yapýyor fakat tepki çok az kalýyor. Çok iyi bir haber lazým. Yabancýlar hisseden ciddi anlamda çýkýyor. Günlük ortalamalar dikkate alýnmalý. Ya rezil eder yada vezir... http://i.hizliresim.com/r30aMz.png
Muhterem Dostlar ve Sacro Hocam,
Hepinize saglik, afiyet ve hayirli & bereketli kazanclar diliyorum. Yukaridki cevaba bir fikra (anektod) ilke cevap vereyim. Hirsizin birisi, bir gun elinde bir demir testere, bir dukkanin camindaki demirleri kesiyormus. Bu arada etraftaki komsular gormus ve gelip sormuslar:
-Sen ne yapiyosun burada?
-Keman caliyorum.
-"Peki bu kemanin sesi nicin cikmiyor?" diye sormuslar.
-"Bunun sesi yarin cikacak" demis.
Diyecegim odur ki, aslinda Sacro Hocam icin:
https://www.youtube.com/watch?v=WR9opRlI8dk
Lakin, benim fikirlerimde de herhangi bri degisiklik yok. Bazen borsalar oncu olur, bazen gecikir, bazen manipule edilir vs. Ama eninde sonunda, su akar yolunu bulur.
Bagdat caddesindeki va AVM lerdeki kiralik, satilik dukkan ilanlarina bakarsaniz, belki birgun baska bir dostumuz da bu videoyu bizim icin paylasir, kimbilir!!!![]()
![]()
Sacro Hocam, eski fikirlerimde milim sapma olmadigi gibi, ikiyle, ucle carptim beklentimi. Cok az kaldi, bekleyin, goreceksiniz....![]()
Selam ve muhabbetlerimle,
freesky
Gunaydin.
Hafta sonu hic biseye bakamadim.
Bu aralar cok tembelim...![]()
Twitter : @Sacro_trade
Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.
Eyy garanti sen napýyorsun ya![]()
Yer Ýmleri