hele bak
11.01 barýna... 299425-298600
salisede 800 puan GÖSTERDÝ
ben bunlarnan VOP oynamam dayý
ben gidiyorum GEZMEYE
size HAYIRLI ÝÞLER, BOL KAZANÇLAR..
çok kazanýn ha, GAVURDAN ne kadar FAZLA KOPARDIN iyidir![]()
Benzerlik grafiðimi izlemeyi sürdürüyorum. Bugün grafikte dikey mavi çizgiyle iþaretli 13.01.2022 günlük barýna gelmiþ olabiliriz, yanýlabilirim: https://tvc-invdn-com.investing.com/...a6eb343351.png
Hocam borsa tarihi dibine doðru ralli yapmaz.
Tarihi dibimize doðru ralli yapýyorsak, adýný koyalým, bunun adý mecburi fiyat düzeltmesidir.
Bugün 1.5fk ile üllkenin en iyi özel bankalarýný alýyorsan.
4 5 fk ile en iyi rakipsiz sanayi þirketlerini alýyorsan.
Cebine dolarý koyup gelen 1.5 dolara, ortalama deðeri 2.5 - 3 ve zirvesi 5 dolar olan endeksi alýyorsa, buna borsanýn enflasyona eþlik etmesi denir. Ralli olmasý için bi durum da yok ortada ralli de yok bana göre.
1 litre kola 14 lira olmuþ 1 - 1.5 liraydý, hisseler ne olacak ki? 100 TL 2003 yýlýnda, bugün deðeri 13 TL olmuþ. TL bazlý bakarsak ve TL bazlý analiz yaparsak yanýlýrýz.
Ýþte adýna ne dersek artýk ralli mi düzeltme mi ne dersek. sonuç olarak bu topicte ayný anda dolar short+viop long açýp, ben borsanýn dolar bazlý ralliye kalkacaðýný düsunuyorum diyen babayiðit çýkmaz. O yüzden TL bazlý konuþuyorum.
TL bazlý baktýðýnýzda rallilerde kaçýþ gap'i dediðimiz boþluklar hep vardýr hep olacaktýr. Rallinin doðasý bu, malsiz olan GAP var diyip almayacak, aha surda GAP var diyen spot malý teslim edecek, viop shorta geçecek ki mazot olsunlar. Spot malý teslim edenler de bir yerden sonra ralliye inanýp yukarýdan tekrar maliyetlenecek vs.
Tekrar söylüyorum þu an bistte ralli var demem ama rallilerin karakteristik özellikleri bunlar. Borsa tarihinde hiç iþlem geçmemiþ gap var acin bakýn
Yer Ýmleri