selamlar sayýn mavi1610mavi
benim uzun vade portföyüm de %20gümüþ %40 aft fon %40 bist þeklinde
bistte de iþc, deva, tatgd, logo, kartn, sarkuysan, kordsa, kontr biriktirmeye çalýþýyorum
eskiden temettü çerçevesinde bir portföyüm vardý ... hala da temettüyü çok deðerli buluyorum ancak bunu temel alýnca beðendiðim birçok þirketi elemek zorunda kaldýðýmý fark ettim...
son dönemde daha çok sürekli kullanýlan sarf malzemeleri gibi ürünler üreten þirketlere yöneldim... mesela logo yazýlým þirketinin yýlýk müþterisinden aldýðý bir geliri oluyor, tatgd salçayý üretiyor ve bu sürekli kullanýlan bir kere almakla bir ömür giden bir ürün deðil... keza kordsa lastik güçlendiriyor onu da 4-5 yýlda bir deðiþtirmek gerekiyor hatta hep kullanýldýðý için aþýnýyor, patlýyor vb yenisine acil ihtiyaç oluyor.. deva mesela ilacý almaya devam etmek gerekiyor .. kartona sürekli ihtiyaç oluyor ve geri dönüþtürülebiliyor gibi ... kontr bence enerji þirketleri içerisinde çok özel konuma sahip batarya yatýrýmýný deðerli buldum.. isc de bankacýlýk alanýnda bir hisse için þiþecama da ortak olma avantajýyla tercihim oldu
farklý sektörlerden 7-8 þirketle hayatýn tüm alanýna ulaþmaya çalýþtým... enerji-bankacýlýk-yazýlým-gýda-otomotiv- ilaç- ambalaj-ara malý(sarkuysan)
böyle paylaþýmda bulunmak beklerken insanýn þevkini arttýrýyor .. umarým hepimiz uzun vade portföylerimizden hayýrlý güzel kazançlar elde edebiliriz ..
iyi haftasonlarý dilerim saygýlar
(siteyi dýþarýdan okuyan misafirler için ytd demeyi unutmayayým)