selamlar sn HATAKE
Yaklaþýk 1-2 yýl borsa hakkýnda araþtýrma yaptýktan sonra yatýrým yapmaya karar verdim. Geçen yýl alýmlara baþladým. Amatör düzeyde temel ve teknik analiz yaparak hisselerimi belirledim. Çeyrek dönemlerde bilançolarýna ve çarpanlarýna göz atýyorum. Alýmlarda da teknik analizde özellikle hareketli ortalamalara bakarak düþüþ gördüklerimde alýmlarýmý artýrýyorum. Þuan teorik bilgimi pratiðe dökme ve sonucu görme aþamasýndayým. Ancak bu biraz zaman alacak iþin doðasý gereði. 2025-2027 ye kadar bekleme hedefim var. Trade yada döngü takibi yapmak bana göre deðil. Sadece uzun vadede borsada saðlam hisselere yatýrým yapmak kazandýrýyor mu onu test etmek istiyorum. Kendi hisselerim dýþýnda baþka beðendiðim hisselerde var ancak portföyü daðýtmak istemiyorum. Onlarý yedekte bekletiyorum diyelim. Belirlediðim sürede diþe dokunur bir kazanç alamazsam borsa iþini býrakýrým diye düþünüyorum. Eðer dolar bazýnda yada reel olarak yýllýk %5 ve üzeri getiri saðlayamazsam bu iþi býrakýrým.
Hisseler konusunda çok detaylý bilgim yok. Genelde bist 30 hisseleri seçtim. Geçmiþte dolar bazlý getirisi olan hisseleri seçme eðilimindeyim. Oyüzden bu kriteri geçemeyen hisseleri seçmiyorum. Tabi geçmiþteki bu getiriler geleceði garanti etmez o yüzden kimse öneri olarak algýlamasýn. Yazdýklarým yatýrým tavsiyessi deðildir kesinlikle.
inþallah herkes uzun vadede istediði kazançlarý elde eder. Türkiye borsasý ülkenin ekonomik büyüklüðüne göre gerçekten çok gerilerde. Umarým hakettiði yerlere gelir bizlerde kazanýrýz hep beraber.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri