Originally Posted by
€vrén
Diyeceðim doðrudur yanlýþtýr bilemem, konunun uzmaný deðilim, ama bana da santral tarafý hiç önemli gelmiyor. Elektrik üretmek için envai çeþit yöntem ve bu yöntemleri kullanan yüzlerce elektrik üretim santrali var. Santralin kurulum maliyeti, santralin satýþý durumunda saðlayabileceði nakit, yani santralin varlýk deðeri dýþýnda, bana iþ modeli olarak çekici ve rekabetçi gelmiyor tek bir santral hikayesi. Diðer yanda Türkiye'de 100 yýldýr akaryakýt daðýtýmý yapan bir dünya markasýnýn pazar lideri sayýlabilecek aþýrý rekabet avantajý bulunan bir akaryakýt daðýtým ve perakende satýþ aðý var 1000 küsür istasyondan oluþan. Bana göre bunun barýndýrdýðý deðer ve gelecekte saðlayabileceði sürdürülebilir gelir potansiyeli santralden kat kat daha fazladýr. Yarýn öbür gün bu istasyonlar elektrikli araç þarj istasyonuna da dönüþür, araçlar þarj olurken oturup takýlýnabilecek cafe restoranlara da dönüþür, ileride hidrojeni bilmemnesi olursa ona da uyum saðlar. Tüm Türkiye'ye yayýlmýþ, marka imajý ve marka bilinirliði çok kuvvetli bu iþ modeli bana santral hikayesinden çok daha etkileyici geliyor. Dediðim gibi uzmaný deðilim ve detayýný bilerek konuþmuyorum ama benim algým ve düþüncem bu yönde.
Yer Ýmleri