Originally Posted by
bigdata
Döviz borcu azalýyor, muhtemelen önümüzdeki yýl borç sýfýrlanýr. Bu saatten sonra santraldan zarar yazmasýn yeter. Þu ortamda makul bir teklif gelir de santral satýlýrsa bizim için en iyi senaryo olur.
Elektrikli araç piyasasýnda ülke olarak hala yolun çok baþýndayýz, zaten elektrik üretim maliyetlerini, yenilenebilir enerjinin payýný artýrarak düþürmediðimiz taktirde, ha dýþardan petrol alýp iþleyip dizel-benzin olarak araçlarda kullanmak ile dýþardan doðalgaz kömür alýp onunla santralde elektrik üretip, bu elektriði araçlarda kullanmanýn maliyet açýsýndan çok bi farký yok.
Özetle bu aþamada turcas için shell ve akaryakýt iþ yolunun önümüzdeki bir kaç yýl çok karlý olacaðýný düþünüyorum. Petrol fiyatlarý yükselse de düþse de önümüzdeki yýllarda belli kar marjlarýný koruyacaðýný düþünüyorum. Petrol fiyatlarýnda kýsa sürede sert düþüþler olmadýðý taktirde stok zararý yazmayacaðýmýzý, hatta düþük petrol fiyatlarýnda satýþ hacminin artacaðýna, ayrýca bu enflasyonist ortamda litre bazlý maktu kar oranlarýnýn epdk tarafýndan kademeli olarak artýrýlacaðýný düþünüyorum.
Yer Ýmleri