https://turcas.com.tr/docs/ozel-duru...alari-2022.pdf
14.02.2022 tarihli açýklama….
Erken tahsil ettiðimiz bir para vardý. Ýlaveten ayný sahada kapasite artýþýna istinaden 4.5m dolar daha alabiliyorduk
https://turcas.com.tr/docs/ozel-duru...alari-2022.pdf
14.02.2022 tarihli açýklama….
Erken tahsil ettiðimiz bir para vardý. Ýlaveten ayný sahada kapasite artýþýna istinaden 4.5m dolar daha alabiliyorduk
21/12/2021, 04/02/2022 ve 14/02/2022 tarihli Özel Durum Açýklamalarýmýzda da belirtildiði üzere Fransa menþeli bir enerji þirketi olan Albioma SA ("Alýcý") ile Turcas Petrol A.Þ. arasýnda Turcas Petrol A.Þ.'nin Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Þ.'de ("Turcas Kuyucak") sahip olduðu hisselerinin tamamýnýn satýþýna iliþkin 21/12/2021 tarihli bir Hisse Alým Sözleþmesi ("Sözleþme") imzalanmýþ, söz konusu hisse devir iþlemine iliþkin Rekabet Kurumu onayý alýnmýþ, Sözleþme'de belirtilen tüm önþartlar 14/02/2022 tarihinde tamamlanarak hisse devri gerçekleþmiþ ve toplam 24.383.519 USD'lik Hisse Satýþ Bedeli'nin 20.544.832 USD'lik kýsmý Þirket hesaplarýmýza 14/02/2022 tarihinde ulaþmýþtý.
Hisse satýþ bedelinin kalan bakiyeleri olan: (i) 3.000.000 USD'lik tutar 13/07/2022 tarihinde hesaplarýmýza ulaþmýþtýr. (ii) 838.687 USD'lik tutarýn da hisse satýþ iþlemini takip eden 6. Ayýn sonunda herhangi bir önþarta baðlý olmadan hesaplarýmýza geçmiþ olacaðý öngörülmektedir.
Bunlara ilaveten Alýcý tarafýndan ayný ruhsat sahasý içinde gerçekleþtirilmesi planlanan potansiyel kapasite artýþ (yeni santral) yatýrýmýna iliþkin þartlarýn gerçekleþme durumuna göre ve bu þartlarýn gerçekleþtiði tarihte, yukarýda belirtilen toplam Hisse Satýþ Bedeli'nin üstüne, toplamý 4.500.000 USD seviyesinde olabilecek ilave ödemeler de Þirketimize ileriki yýllarda yapýlabilecektir.
baþka hisse de bu haberle tavan yapardý, ayrýca þirketin bunu ayrý kap olarak atmasý gerekir
yatýrýmcý iliþkilerinin haberi var mý acaba![]()
Çok yapýyorum doðru😂
12.78
13.90 dan
Pörtföyün yüzde 4 ünü verdim.
Ama unutma iþi bundan deðil yaþlýkýktan😂😂
Her ikinizede teþekkürler.
4.5 milyon dolar kayda deðer bir paramý koca trcas için bikmem ama önümüzdeki ay bir bukarda rekabet kurumu davasýndan gelecekti.
Ýdare eder artýk😂🧿
70m tl Eylül ayýnda tahsil etmeyi bekliyoruz demiþler. Onun orijinal dolar karþýlýðý 10m dolar dý… 5 sene sonra anca 4m dolar ediyor. Yazýk.
Benim baz senaryo ; bunlarýn santral tarafýnda iyi bir 3. çeyrek geçireceði ve bu parayý geçen sene gibi nisan- haziran 2023 de tahsil edeceðiydi. Böylece net nakit pozisyonuna yaklaþmýþ olacaklardý. Neyse, hiç yoktan iyidir.
4.5m dolarýn gelmesine daha var tabi. Kuyu açacak, bakacak edecek… fizibilite , gerekli izinler cart curt…
Yer Ýmleri