Bankalara giren para borsada kalacak mý, farklý sektör ve þirketlere kayacak mý, ben de bunu çok merak ediyorum ve bankalar gün gelip durduðunda veya düþmeye baþladýðýnda diðer sektör ve þirketlerin fiyatlamalarýný yakýndan takip edip anlamaya çalýþmanýn önümüzdeki döneme dair fikir vermesi için faydalý olabileceðini düþünüyorum.
Vadeli piyasada filler tepiþiyor ya, bakalým sonu nasýl bitecek.. Bir banka devre kesiyor, peþinden öbürünü %2 kaldýrýyorlar vs…. demir/ çelik þirketleri tavan, ertesi gün %4 aþaðýda, dön tekrar %3 yukarýda vs….
Saðlýklý bir piyasa YOK! Aracý kurumlarda banka teminatlarýný arttýrmýþlar. Vadeli iþlem yaparken dikkat edin demeye getiriyorlar
borsada þuara bir çýlgýnlýk hali oldugu için kimseler 3. çeyrek bilançolarýný konuþmuyor.
trcas için 3 çeyrek ne geleceði muamma , özellikle shell tarafýnda..
1 temmuz brent petrol, 109 dan 87 lere düþmüþ, buradan shell tarafýndan bir stok zararý gelebilir ve bu zarar satýþtan gelecek karý götürür mü, bekleyip göreceðiz.
1 temmuz dolar kurur 16,7 ve dolayýsýyla buradan %10-12 lik bir kambiyo zararý gelebilir.
Santral tarafý için özelikle temmuz ve agustos ortasýna kadar neredeyse hiç çalýþmadýðýndan bu yýl için en kötü çeyrek sonuçlarý gelebilir.
Bir de bu çeyrek rekabet kurulu tarafýndan kesilecek cezanýn iadesi söz konu diyen arkadaþlar var, bu konu da bir kap /haber var mý bilemiyorum.
Ayrýca kuyucak ýn satýþýndan gelecek 3 milyon dolar var.
Yukardaki durum esas faaliyetten 3. çeyrek sonuçlarýnýn pek pozitif olacaðýný göstermiyor ama 2023 mart ayýnda gelecek 4. çeyrek daha ýþýltýlý olabilir diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri