Originally Posted by
€vrén
Turcas'ta ne potansiyel olabilir diye düþünürken þunu da dikkate almakta fayda olabilir. MAS olsun MAC olsun genelde döviz bazlý ciddi bir deðerlenme olmadan veya þirkette ters giden bir þeyler olmadan kolay kolay fondan þirket satmýyor. Yakýn geçmiþte MAC'tan hangi þirketler çýkarýldý raporlarda hangi þirketlerde pozisyon kapamalar oldu diye düþündüðümde, ilk aklýma gelen ISGYO THYAO EREGL SAHOL gibi þirketler var. Dolar bazlý nereden nereye gelmiþler diye bakýnca SAHOL hariç diðerlerinde alýþ fiyatýna kýyasla hisse fiyatý kabaca en az iki kat gibi yükselince satýlmýþ gibi görünüyorlar. Elbette her hisse böyle deðil ilk aklýma gelenlerden VAKBN ULKER gibi iþler kötüye gittiði için fondan çýkartýlan hisseler de oldu ama iþi iyi giden þirketlerde çoðunlukla sanýyorum iki kata yakýn bir getiri hedefleniyor. Eski KAP bildirimleri tek tek incelenip daha detaylý sonuçlara ulaþýlabilir ama hatýrladýklarýmdan durum kabaca böyle gibi. Turcas'ta iþlerin iyi gittiðini düþündüðümüze göre, alýþ maliyetinin de 40 cent civarlarý olduðundan hesapla, en az 70 cent veya sizin hep söylediðiniz 90 centlere kadar satmak gibi bir düþüncesi olmasa gerek diye tahmin yürütülebilir. MAS'ta daha iþi iyi gidip de satýlan bir hisse de olmadý zaten. Böyle bir niyeti olup olmadýðýný bilmiyorum ama Warren Buffett tarzý bir yaklaþýmla ömürlük ortak olunacak þirket gibi görüp de fiyat yükselse bile çýkmama gibi bir düþüncesi de olacak olabilir. Türkiye'de bu tarz yatýrýmýn pek oluru yoktur belki ama yine de zaten MAC'ta bile portföyde çok az deðiþim yapýyorken MAS'taki þirketlerde de daha fazla potansiyel görüyorsa o zaman burada daha da az deðiþim yapacaktýr ve satmayý düþünmüyor olmasý iþler iyi gittiði sürece yüksek bir olasýlýk gibi yorumluyorum.
Yer Ýmleri