Önümüzdeki çeyreklerde stok zararý oluþmazsa, ki oluþmaz herhalde bu saatten sonra, stok karý gelmese bile artýk faaliyet karlarýnda iyileþmeler etkili olmalý. EPDK fiyatlama raporlarýna bakýnca hýzlýca aþaðýdaki yaklaþýk rakamlarý çýkardým, daha detaylý ve kesin rakamlar linkten incelenebilir.
Kaynak: https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...andirma-raporu
Benzinde daðýtýcý ve bayi marjý %13'lere kadar yükselmiþ, maktu kar rakamýnda ise Ocak'tan Ekim'e %60'a yakýn yükseliþ olmuþ, bu hýzla artmaya devam ederse litre baþýna kar Aralýk'ta 1.7TL veya 1.8TL olabilir ki o da þu anki TÜFE'ye yakýn %80 civarý bir kar artýþý anlamýna gelir, fena deðil, en azýndan enflasyona karþý koruma saðlýyor.
Benzin
Ocak ~%12 ~1TL
Þubat ~%10 ~1TL
Mart ~%10 ~1.2TL
Nisan ~%11 ~1.3TL
Mayýs ~%9 ~1.4TL
Haziran ~%7 ~1.3TL
Temmuz ~%9.5 ~1.4TL
Aðustos ~%11.5 ~1.5TL
Eylül ~%13.5 ~1.5TL
Ekim ~%12.5 ~1.6TL
Dizelde ay ay yazmadým bu yýlýn ilk ayý ve son ayý verisini yazdým, dizel de benzine benzer, litre baþýna kar Ocak'tan Ekim'e 0.9 TL'den 1.6 TL'ye çýkmýþ.
Dizel
Ocak ~%11 0.9TL
Ekim ~%9 1.6TL
Diðer yandan santral de iyi kötü çalýþýyor en azýndan dükkan kapalý deðil çark aðýr da olsa dönüyor. 2022 boyunca üretim aþaðýdaki gibi.
Kaynak: https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
Borçlar ödendi ödeniyor temettü geliyor þu bu. Olumsuz diyebileceðimiz bir durum yok gibi aslýnda. Öyle yardýr yardýr gitmiyor tabi ama kararýnda istikrarlý bir þekilde ilerleme sürdüðü için gelecek yýl þirketin iþleri bu yýla kýyasla mutlak suretle daha iyi olmasý gerekir diye düþünüyorum. Hisse fiyatý ne zaman ne olur ona akýl yürütmek imkansýz ama þirketin iþleri açýsýndan bakarsak gelecek yýl faaliyet karý her þekilde bu yýldan daha iyi olmalý.
Yer Ýmleri