Ýnfonun satýþlar tahmin ettiðim gibi 31 mayýsta alanlarýn.6.70 civarý maliyetli.
Ancak bofanýn ayný günkü 200 bin lotu tacirler vs drnmi çýkmýþ bendemi öyle gözüküyor,?help
Ýnfonun satýþlar tahmin ettiðim gibi 31 mayýsta alanlarýn.6.70 civarý maliyetli.
Ancak bofanýn ayný günkü 200 bin lotu tacirler vs drnmi çýkmýþ bendemi öyle gözüküyor,?help
Temmuza elektrik kismi iyi baslamadi. PTF 30 Haziran’dan yuksek olmasina ragmen sadece 1.8 bin Mwh uretðm gerceklestirebildi.
Akaryakitta ise benzin ve motorindeki indirimi insalar trcasin kar marji azaliyor diye yorumlayacak ama esasinda kar maktu oldugu yuzdesel olarak artiyor olacak. Tuketimin artmasi ve isletme sermayesi acisþndan da olumlu. Zaten bunlar daha once konustugumuz seyler ama bunu Trcas yatirimcilarinin en az ucte ikisi bitmez
Ote yandan belli bir stok zarari veya kardan zarar olusacak. ilk donem stok karini gozardi edenler simdi stok zararini gozardi etmeyecektir. Isin kotusu bu durum 3. ceyrek beklentilerini de olumsuz etkileme ihtimali az degil. Ezcumle 2026 seve seve beklenecek her ne olacaksa o zamana kadar.
https://www.turcas.com.tr/docs/finan...unumu-1c22.pdf
Santralin kalan ana para borcu 37m euro. Senede 2 kez ödeme yapýlýyor diye biliyorum. Ýlk yarýyýl ödemesi yapýldýktan sonra kaldý 28,5m euro. Sene sonu ana paranýn 20m euro ya inmesi bekleniyor.
Beklenen nakit giriþleri ; Shell imtiyazlý temettü ( 8m dolares) + Shell den ortaklara eski borç 70 küsür milyon TL.
Nakit akýþý > bilanço kârý….
Ýsterlerse oraya 350m lira faaliyetlerden kar yazsýnlar. Nerde para ? 😂
Her iþin bir raconu var. Kimi þirkette “ büyüme “ hikayesi satýn alýnýr, kimi þirkette “ net borçtan- net nakite geçiþ” , kimisinde de tarihi bilanço ( thy- tüpraþ vb…). Ben son iki kriteri yerine getirdiðimizi düþünüyorum ve onun için 3. çeyrek bilançosunu bekliyorum.
Daha da iner mi, inebilir. Mac’ ýn maliyeti 100-105m dolar gibi. Cari deðer 117m dolar. Geriye dönüp bakarsanýz, bu þirkette kimse kârda deðil.
Yer Ýmleri