Shell tarafýnda ( stok harici) faaliyet kârýnýn daha iyi olmasýný beklerim açýkcasý. Zaten yýlýn ikinci yarýsýnda anca brüt kâr %5 lere çýktý
Rusya iþgali sonrasýnda akaryakýt fiyatlarý 25 tl civarý olduðunda biz 1.20 tl yi bölüþüyorduk diye hatýrlýyorum. Þimdi 22 tl civarý ve 2-2.10 tl yi bölüþüyoruz. Brüt kâr anlamýnda iyileþme var ama net kâra dönmüyor. Bu son 2-3 senede elde ettikleri pazar payý ve buna karþýn harcamalardan kaynaklý olabilir.
Düz hesap , çeyreklik motorin- benzin satýþ hacimlerindeki artýþ ve Shell’ in pazar geliþimini takip etmek lazým. Formülasyonda en az bize salt %5 brüt kâr býrakmalý
Niye gittin, niye düþüyorsun? Saçma iþlemler
14.05-14.80 ordan geri 14.20
Rulet masasý oldu
Son düzenleme : wasaban; 17-04-2023 saat: 13:38.
Yarýn bakalým ne kadarlýk üretim olmuþ ilk gün.
Trafiðe kaydý yapýlan araç sayýsý ile motorin/ benzin satýþlarý arasýnda bir korelasyon var mý… Çünkü rekor satýþlarla kapandý 1. çeyrek. Daha d önemlisi fiyatý bu kadar baskýlamaya gerek var mý?
Yer Ýmleri