Originally Posted by
ric
Bence vebal alýyorsunuz yazdýklarýnýzla, bir senaryo yazýp gerçekmiþ gibi yazarak ancak insanlarý etkilersiniz. Bunu ne kendinize ne de insanlara yapmayýn bence. Bakýn hisseniz ralliyi pas geçiyor ve kaybediyorsunuz. Þirketin herhangi bir ima dahi yapmadýðý bir hususta hayali senaryolarý kesinmiþ gibi dile getirmeniz çok sýkýntýlý bir tutum.
Yazýma cevap yazmak için tezinizi pekiþtiren tarzda cevap yazmayýn lütfen, oturun bir derin nefes alýp düþünün bana hak vereceksiniz. Bu tür kamuya açýk alanlarda þirketlerin olmayan planlarýný varmýþ gibi satýr aralarýnda yazmak hem spk kanununa göre suç hemde dediðim gibi veballi bir tarz. Siz kendinizi inandýrmýþ ya da inanýyor olabilirsiniz ama bunu kimseye yapmayýn.
Endekste yabancýnýn akýn ettiði, son 5 yýlýn en büyük yabancý alýmýnýn yapýldýðý þu günü bile pas geçti hisseniz. Durup nerede hata yapýyoruz diye düþünmeniz gereken bundan daha çarpýcý bir gün daha olamaz. Ha bence nerede hata yaptýðýnýz zaten ayan beyan ortada da bu konulara girmek benim haddim deðil.
Bu topikte ki ilk yazýmda dediðim gibi patronundan baþka kimseye faydasý olmayan, iþlem gördüðü sürece ortaklarýna hiç bir katmadeðer saðlamamýþ, kurumsal olmayan, patronunun açýkça tahtata iþlem yaptýðýný söylediði, temettü vermeyen, þeffaf olmayan, büyümeyen ve kendi faaliyeti olmayýp patronlarýn esas faaliyetleri bünye dýþýnda tutarak hortumlarý kendisine baðladýðý iþtirakler yoluyla karlarý semirerek esas faaliyet gelirlerinden uzak tutmak için halka açtýðý bu tür holding yapýsýnda ki þirketlerden uzak durmayý küçük yatýrýmcý öðrenmediði sürece maddi ve manevi zarar çok yüksek ihtimaldir.
Baþka da sözüm yoktur, anlayana/anlamak isteyene çok bile.
Rast gele.
Yer Ýmleri