Uður Bey'i tanýmýyorum düzenli takip etmiyorum ama birkaç kez paylaþýmlarýna denk geldim zamanlama olarak da çok isabetli paylaþýmlardý, þirket seçimleri de genelde MAC'la örtüþüyor, dikkatimi çekmiþti önceden de. Turcas'la ilgili daha önceden paylaþtýðý akýþlarda da ne kadar çok bilgi var. Bu kadar geriye dönük bilgiyi araþtýrarak bulmak yorumlamak kolay deðil. Yýllarca borsayla ilgilenen þirketleri takip eden tanýyan kiþiler yýllarýn birikimiyle de daha faydalý isabetli kapsamlý analizler yapabiliyorlar. Borsa yatýrýmýna ve yatýrým yaptýðý þirkete herkesin böyle yaklaþmasý lazým ama oran olarak 1000'de 1 bile yoktur sanýrým.
Bu arada þu akýþ da ilgi çekici. YouTube Twitter vb. bilimum ortamdan bilimum hesabý takip ettiðim zamanlarda Serkan Ünal ve çevresi aracýlýðý ile denk gelip paylaþýmlarýný takip ettiðim kiþilerden biriydi. Fon yöneticisi olmuþ þimdi. Önceden anonim paylaþýmlar yapýyordu diye hatýrlýyorum. Twitter'da ismini görünce LinkedIn'den de baktým 2015'ten beri Strateji Portföy'de hisse senedi araþtýrma analisti olarak çalýþýyormuþ.
https://twitter.com/Supheci_Kimse/st...28658114596868
Sosyal medyada aslýnda daha önceden denk gelip paylaþýmlarýný okuduðum 10-20 kiþi kadar var gerçekten çok faydalý ve dikkate deðer paylaþýmlar yapan. Bu örnekteki gibi profesyonel olan azdýr sanýrým, ama amatör olarak ilgilenenler arasýnda da profesyonel gibi araþtýrma iþine emek harcayanlar var. Borsa yatýrýmýnýn bu tarafý da oldukça dikkat çekici. Ýlgilenen ve öðrenmeye açýk olan kiþi okulunu okumadan mesleðini yapmadan da pek ala baþarýlý bir yatýrýmcý olmayý baþarabiliyor. Sadece mektepli olarak deðil alaylý olarak da öðrenilebilen bir meslek, ama tabii ki mektep okumaktan da uzun ve zorlu bir öðrenme süreci gerektiriyor, bu kadarýna giren kiþi sayýsý oldukça az. Serkan Bey Uður Bey de böyle farklý meslekleri olmasýna raðmen kendi mesleðiymiþ gibi ilgilenenlerden. Takdirle karþýlýyorum.
Biz de haftaya 2 günlüðüne Trabzon'a gidiyoruz uçakla. 10 yýl kadar önce arabayla uzun bir tur yapmýþtýk o taraflara Ýzmir Bolu Amasra Safranbolu Sinop Samsun Ordu Giresun Trabzon Rize Artvin Erzurum Erzincan Kayseri Nevþehir Ýzmir rotasýyla. Þimdi tekrar kýsa bir gitme niyetiyle çevrede gezilebilecek yerlere ve kalacak yerlere bakarken yorumlarda aþýrý fazla yabancý yoðunluðu ve bir hayli yabancý tepkisi olduðunu gördüm þaþýrdým. YouTube videolarýnda da Ayder'e Uzungöl'e vs. artýk gelinmez gibi yorumlara rastladým. Siz de bu durumu mu kast ediyorsunuz bilmiyorum ama baþka bir þeye dönüþmüþ gibi anladým.
Bu arada sizin motor turlarýyla ilgili yorumlarý gördükçe aklýmýn bir köþesinde yer ediyor hep. Bende de bir dönem motor meraký vardý ehliyet de aldým ama eþim tehlikeli diye razý olmayýnca alýp keyfini sürmek nasip olmadý. Bir dönem bisiklet turlarýna merak sardým. Uludað Bozdað Spil Daðý vb. yerlere çýktým. Performans odaklý bir günde 200km civarý sürmeli Ýstanbul'dan Ýzmir'e, Ýzmir'den Bodrum'a vb. rotalar yaptým. Bir dönem de Off-Road'a merak sarmýþtým kuþ uçmaz kervan geçmez yerlere çýkýyorduk. Son 7 yýldýr önce iþ güç yoðunluklarý sonra pandemi kapanmasý derken iyice koptum. Karadeniz tarafýnda yollardayým deyince benim anýlar depreþti![]()
Motordan dolayý karadenizi iyi bilirim.
Kalite çok düþmüþ maalesef.
Biraz önce yerlileri ile konuþtuk.
Teþhisim doðruymuþ.
Ekonomik koþullar diyorlar.
Parasý olan gelmiyormuþ.
Kötü para iyiparayý kovuyor neticede.
Norsada bile ayný deðilmi😂
Motor iþi eskiden güzeldi.
Bu koþullarda çoðu arkadaþ uzaklaþtý.
Yurtdýþýna saklýyoruz birikimleri.
6 aðustosta bir tura çýkýyoruz inþallah italya tarafýna.
Turcas sponsprluðunda olacak zaten😂😂
Yer Ýmleri