Daha önce sayfa 650 ye kadar konuyu okumuþ notlarýmý almýþtým, 4 günde de 1000e kadar olanlarý okudum notlarýmý aldým.(geçmiþ sayfalarý okumadan/araþtýrmadan ayný sorularýn 20þer kere sorulmasýna ayar oldum)
Herkese sonsuz teþekkürler
Sonuç olarak þimdilik EB almamaya karar verdim
Takip edeceðim en önemli ilk þey Eylülde hem Hazine hem Eximbank itfasý var, onu izleyeceðim
Ardýndan FED Faizleri, böylece treni inmeye baþladýðýnda yakalamak istiyorum
Eylülde iþler iyi giderse, yýl sonu kurunu 22 düþünüp, yýl sonuna kadar $3000 kupon verecek ilk alýmý TR de yapabilirim. Böylece 2 ülkede de vergi vermem.
Fransaya gittikten sonra EB alabileceðim düzgün bir banka hizmeti bulup, EB lerimin ikinci aþamasýný orda yapacaðým(belki bizimkiler iç piyasanýnkileri TL ödeyeceðiz der, ödemiyorum demez)
Alacaklarýmý da iskontolu(100 ün altýndakilerden) alacaðým, FR da finans vergisi %30, bu sebeple yüksek kupon almaya gerek yok.
SWIFT iþim bolca olacaðýndan, tecrübenize göre en ucuz hangi bankalar?(sanýyorum ÝÞB en pahalýsý) bende TEB, Vakýf, Garanti, ÝÞ, TR Finans, Kuveyt ve En Para var) Vakýfa da gittim, mobilde neyse o dur dediler, mobilden 50K denedim 30$ masraf çýkmýþtý
Yurt dýþý ETF leri araþtýrmaya baþlayacaðým, bu konuda bilgisi olan link verecek varsa sevinirim.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri