Originally Posted by
Achiles
Geçen 1-2 ay önce, MÝ Xiaomi maðazasýnda gördüm, akýllý ev sistemi, küçük kibrit kutusunun yarýsý büyüklüðünde dijital termometreler var, onlarý odalara veya buzdolabýna koyuyorsunuz, bir tane de merkezi kontrol birimi var, küçük cihazla ona bluetoth ile baðlanýyor, merkezi birimse internete baðlý...
Yani sonu yok, klimayý, kombiyi, ýþýklarý her þeyi baðlayýp otomatikleþtirmek mümkün...bunun için tabi bu cihazlarý kontrol eden baþka aparatlar var, onlar da lazým.
Ben sadece küçük bir dijital termometre aldým buzdolabýna koydum, cepten bluetothla baðlanýp ýsýyý kontrol edebiliyorsun, merkezi birimini de alsaydým mesela, evin dýþýndan internet üzerinden de kontrol edebilecektim. Isý log kaydý tutuyor, aslýnda bunun için aldým, bir de diðer termometreler güvenilir gelmedi, baðlandýðýnýzda geçmiþ 12 saatlik veya 6 aylýk ýsý grafiði, ne kadar dalgalanmýþ görülebiliyor, bizim ilaçlarýmýz var soðuk zincire tabi, onlar için ayrý buzdolabý aldým, onun içine koydum.
Yani uzaktan takip edebilirsiniz, alarmý filan da var anladýðým ýsý þu rakamý aþarsa ikaz ediyor filan, mesela bebek odasýna konuyor ýsý þunun altýna düþerse ikaz et gibi hazýr bir menüsü var, bunlar için merkezi birim gerek sanýrým. Tabi uzaktayken bu olursa, anahtarý olan birine git eve bak demeniz filan gerekecek. Yani mümkün artýk internetle her þey...
Yer Ýmleri