Henüz short sinyali yok, soldaki gibiyse 4366 yý dener, saðdaki gibi geliþirse sinyal verir..YTD
![]()
Yaw hepten gömdün adamlarý
Geçen gün çok ayrýntýlý bir rapor yazmýþlar onu okudum, aylýk tüketim, aylýk tedarik, gaz akýþ hýzý, toplam depo kapasitesinin %75 ini doldurmuþlar bu haliyle toplam tüketimin %21 ini karþýlýyor, gaz akýþ hýzýný arttýrmaya çalýþýyorlar, arattýrma bana þimdi...
Spot fiyatý baþka, genel durum baþka, adam buna öncelik vermiþ ne var ne yok alýyor fiyat artýyor, depoluyor, trilyonlarca euroluk ekonomi...
Bize bile bir þey olmuyor...düþün![]()
Bak birini buldum geçmiþte pdf arat deyince çýktý
https://www.bundesnetzagentur.de/DE/...cationFile&v=2
Almanya gaz senaryolarý, model hesaplamalarý
https://www.bundesnetzagentur.de/DE/...1EAEA9332D0B9C
Yönetim raporu (17 Aðustos 2022 itibariyle; 13:00)
- Acil durum planýnýn alarm seviyesi 23 Haziran 2022'den beri yürürlüktedir.
- Durum gergin ve durumun daha da kötüleþmesi göz ardý edilemez. Almanya'daki gaz arzý þu anda istikrarlý. Almanya'da arz güvenliði þu anda garanti altýndadýr.
- Nord Stream 1'den gelen gaz akýþlarý þu anda maksimum kapasitenin yaklaþýk %20'sidir.
- Kurtulmaya devam edecek. Almanya'daki toplam depolama durumu %77,3'tür. Rehden depolama tesisindeki seviye %56,42'dir.
- Teslimatlardaki yenilenen azalmanýn bir sonucu olarak, toptan eþya fiyatlarý son zamanlarda çok yüksek bir seviyeye yükseldi.
- Ýþletmeler ve özel tüketiciler, önemli ölçüde artan gaz fiyatlarýna uyum saðlamak zorundadýr.
![]()
bizde kaç mwh ? 1mwh 94m3
1000 m3 10416 sanayi -> 979tl
3264 tüketici -> 306tl
adamlarda kaç 4150
sübvanseyi devlet kaldýrýnca % kaç zam gelir ? detay kasmadan 400% sanayi 1200% parakende
devlet kanýrýyor mu kanýrýyor...
bizim vatandaþ hala aðustos böceði gibi gevezelik yapýyor mu yapýyor..
neyin analizi vizyonu simulasyonu emülsyonu..
geçen gece enerji uzmaný adam vardý söyleþide
en erken bitecek gaz tedarik projesi/santrali 2026 dedi..
daha 4 yýl var..
bu mu 50 yýl ötesini gören devlet aklý
burnunun ucunu görememiþler.
![]()
Memento mori
Doktor ayný grafiði bulup yollamýþýz, ben senin gönderini görmeden yolladým
Ben de þunu yollýyayým bari, raporda var, günlük uzlaþma fiyatlarý
![]()
Yer Ýmleri