Originally Posted by
Achiles
Sayýn Ressam,
Derin ekonomik sýkýntýlarýn sebebi ne?
Açýlým açýlým diye ülkeyi özerkliðin/federe yapýnýn/bölünmenin eþiðine getiren hatta bununla ilgili hala anayasada varolan düzenlemeleri yapan kim?
Suriye'de ateþe odun atan, bu suni göçün yaþatýlmasýna kayýtsýz kalan, AB den gelecek üç kuruþa tamah eden, ülkenin demografik yapýsýný bozan kim?
Ergenekon/Balyoz/Ýzmir Casusluk davasýnýn 'savcýsý' kim, bu davalarla FETÖ, ABD ci liberal klikle hareket ederek devleti FETÖ cülerle dolduran ve ülkeyi 15 Temmuz'a götüren kim?
Servet transferi yapan/-lar kim?
Ýçeriden bilgi alanlar kim?
Bir gecede dolardan %60-80 dolar bazlý para kazananlar kim?
Deli gibi parasal geniþlemeye gidip, yandaþlarý kredi sarhoþu yapýp enflasyonu fýþkýrtan, halký ezen üstünde tepinen kim?
Doðru halktan kopuk, solun oyu çantada keklik diyen, bir elitist bürokratik burjuvazi sýnýf nedeniyle bunlar baþýmýza geldi de, kritik bir yol ayrýmýndayýz, ya karanlýktan çýkacaðýz ya da daha derin bir karanlýk evreye geçeceðiz, kadayýfýn altý da kýzardý üstü de bir tek þerbeti kaldý.
Benim çýkarým, sizin çýkarýnýz, veya bu günlük/vadede çýkarlarýn anlamý yok, önemli olan ulus devlet üniter devlet yapýsýndaki Atatürk Cumhuriyeti, yani bu milletin çocuklarýmýzýn gelecek nesillerin çýkarý...
E bunlar þöyle böyle...evet haklýsýnýz ama siyasetin matematiði bu, bir çizgide prensipte sonunda uzlaþacaklar ...bunlar giderse, hiç olmazsa gelenler denetlenebilir, yönlendirilebilir, kontrol altýna alýnabilir bir þekilde, yoksa þu an üç kiþinin bir araya gelmesi suç, aðzýný açmak suç, hýrsýza hýrsýz demek suç, suçu suç üstü yapmak suç, hikmetinden sual etmek suç, televizyonda söylemek suç, gazetede yazmak suç, sokakta iki slogan atmak suç, meclis yok, bütçe yok, baðýmsýz karar mercileri yok, kuvvetler ayrýlýðý yok...
Biraz daha ötesi, siz benim deðerli kullarýmsýnýz, cümle Türkiye de benim mülkümdür...
Yapmayýn gözünüzü seveyim, %25 kira sýnýrlamasýndan bu yana algýlarýnýz bozuldu sanýrým...
Yer Ýmleri