Kavcýoðlu: (Enflasyon) Gýda da önemli bir aþaðý doðru geliþ söz konusu
Kavcýoðlu: (Enflasyon) Gýda da önemli bir aþaðý doðru geliþ söz konusu
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Kavcýoðlu: (Enflasyon) Zor bir süreç geçirdik ama geldiðimiz nokta itibarýyla enflasyonu yükselten tüm sebepler geride kaldý diye düþünüyorum
Kavcýoðlu: Aldýðýmýz tedbirlerle, uyguladýðýmýz politikalarla dengeyi koruyarak gittiðimiz sürece enflasyonun baz etkisi dýþýnda da geriye geleceðini öngörüyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcýoðlu: (Asgari ücret artýþý) Enflasyonu çok yüksek bazda etkileyen bir yapý söz konusu deðil
Kavcýoðlu: %30 üzerinde asgari ücret zammý verildiði dönemlerde %8,5 gibi bir enflasyon oluþtu
Kavcýoðlu: Krediler, yatýrýma, üretime ve istihdama gidiyor
*Kavcýoðlu: Tedbirlerle kur ve faizin dengeye geldiðini geldiðini görüyoruz
Kavcýoðlu: Kurda saðlanan denge, faizde saðlanan düþüþ ile diðer piyasalara olumlu þekilde yansýyarak, dengede tutarak, müdahaleye gerek kalmadan denge içinde yoluna devam edecek, bizim yaptýðýmýz bu, sonuç almaya baþladýk
Kavcýoðlu: Biz vatandaþýn dövizini alýyoruz, bir rezerv mekanizmasý iþletiyoruz, Merkez Bankasý olarak rezervimizi artýrýyoruz , bizim yaptýðýmýz Hazine’den çok farklý
Kavcýoðlu: Hazine'nin borçlanmalarý tarihi seviyelerde, 2016-17'den sonra en düþük piyasa faizi, politika faizi ve Hazine faizleri þu an uygulanýyor, politika setinde istenilen noktaya yavaþ yavaþ gelinmiþ durumda
Kavcýoðlu: Politikalarýmýz kabul görmeye baþladý, dolayýsýyla politikalarýn anlaþýlmaya baþlamasý ile hem CDS primleri daha aþaðý gelecek hem de Türkiye'ye yabancý para giriþleri daha hýzlý bir þekilde artacak
Saatin ne manasý varmýþ anlamadým...
Merkez Bankasý’ndan bankalara ‘erken saatte döviz almayýn’ uyarýsý
Merkez Bankasý, bankalara döviz alým satýmý ile ilgili uyarýda bulundu. Bankalara gönderilen yazýda, bu kuruluþlardan erken saatlerde yapýlan döviz alýmlarýndan kaçýnýlmasý istendi.
https://www.sozcu.com.tr/2022/finans...=sol_surmanset
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri