Tüm içtenliðimle yazýyorum...
Burdan döndü döndü dönemedi 35 te buluþuruz hep beraber....
Tüm içtenliðimle yazýyorum...
Burdan döndü döndü dönemedi 35 te buluþuruz hep beraber....
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Düzgün bir bilanço açýklada biraz rahatlayalým. Aðzýmýza mýçtýn ya...
Neyse haftalýk Citi toplamýþ...
![]()
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Sn.tahtacý ananda inþallah bu hýzla kötü yollara düþer....
Anasýný þey ettiler hissenin... Az aþaðýsý cehennemin dibi....
Seninde a.... k... Paramýzý pul ettiniz .... O...ç....
Bu baþlýðý þu anda 1 kiþi okumaktadýr. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
Yýldýz Tozu
Forumda kimse yok.
Malesef 2023 1 Çeyrek bilançosu aþaðýdaki gibi geldi.
Ýlk yorumum Favök tarafýndaki muazzam artýþa raðmen Net karýn çok düþük olmasý yine borçlanmanýn artmasý ve satýþalrýn düþük düzeyde artmasý çok kötü.
Benim anladýðým kadarýyla þirket finansallarýný iyi yönetemiyor yada yansýtamýyor. Bu durum zaten ülkenin ekonomik politikasýylada alakalý olabilir. Seçim süreci , kur baskýsý vs. bir sürü þey var. Yine bu ortamda zarar etmediðine þükür etmek lazým.
Okuya okuya ekleye ekleye gidelim.
![]()
Son düzenleme : Yýldýz Tozu; 11-05-2023 saat: 09:56.
Finansal oranlara baktýðýmýzda;
Likitide oranlarý hep düþmüþ; Brüt kar marjý artarken , esas faaliyet karý düþmüþ vs.
22C4 Faaliyet raporunda daha önce ballandýra ballandýra anlatýlan borsadaki fiyat yükseliþi bu faaliyet raporunda yok ki zaten ben çok eleþtirmiþtim.
ARGE tarafýnda çok söylenecek bir durum yok. Burada okuyabilirsiniz. Faaliyet raporunda baþkada biþi yok. Çok okumaya deðmez. Bilançodan devam edelim.
![]()
Þimdi Bilançoya bakmanýn önemlerine inceleyelim. Burada Satýþ ve favök artarken net dönem karý düþmüþ.Niye düþmüþ buna bakacaðýz ama öncesinde aþaðýdaki 4 farklý kalemdeki kar rakamlarýnýn hangisine bakacaðýmýza karar vermemiz lazým.
Net Dönem Karý/Zararý 583.980 TL
BRÜT KAR (ZARAR) 25.820.372 TL
ESAS FAALÝYET KARI (ZARARI) 5.309.268 TL
DÖNEM KARI (ZARARI) 1.817.082 TL
Burada Ben EFK bakýyorum.
Gecen þene 2022C1 de EFK ( Esas Faaaliyet Karý ) = 5.042.059 TL.
2023C1 ise : 5.309.268 TL Yani aslýnda bir deðiþim yok.
Giderler tarafýnda borçlarýn kiralama giderleri olduðu ve yönetim harcamalarýnda Personel giderlerinin çok olmasýndan kaynaklý karlar çok çok düþmüþ.
Yer Ýmleri