Bir ara Murat Ülker tweet atýyordu, zorla 10 milyon kazandýrdýlar vs tweet hatýrlýyorum.
Eskiden Ülker ve Eti vardý, sonradan çok bisküvi ve çikolata iþine giren oldu.
BIM'de eskiden fýndýklý çikolata vardý Made in Germany yazýyordu sonradan benzer ambalajda Türkiye'de yaptýrmaya baþladýlar tadý deðiþince ben artýk almadým. Discovery Channel'da Þölen Çikolata belgeseli vardý, beðendim ama borsada yok.
https://www.youtube.com/watch?v=TOmGACM8tAM
OYAK Tadelle ile yine bu iþlere girdi, rekabet artýnca karlýlýk azalýyor.
ULKER'in 6 aylýk Faaliyet Raporu'ndaki Türkçe'yi beðenmedim, cümlelerde tekrar olduðu gibi amatör bir dil kullanýlmýþ, normalde takmam ama Ülker olunca beklenti daha fazla oluyor.
Mesela Koç Holding 6 aylýk Faaliyet Raporu'ndaki dili beðendim, Aygaz baþlýðýnda detaylarý yukarýda verdik deyip geçmiþ, ayný þeyi tekrar yazdýlar mý merak etmiþtim.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
TEKFEnin hikayesi , devamlý yükselen hisse yapmýþlar sözüyle baþlar 27 lere falan gelmiþtir
bir kötü bilanço açýkladý 3-4 sene 13 lerden kurtulamadý daha yeni yeni kendine geliyor
TEKFEN kesmiyorsa DOHOL da iyi örnektir
Ayularýn hepisi 2880 den sonra kaçtý, rallinin baþlarýnda öylesine ölü kedi zýplayýþýdýr diyerek hafife aldýlar sonra iþler farklý bi hal aldý, obo dediler verdiler odunu, grandsupercycle 5.etiketi yapýþtýrdýlar verdiler odunu, sað kalan ayu kardeþlerimizlen en yakýn direnç tespiti yapýcaz ama o kadar zopa yedik ki masaya yaklaþmak iki kilo testis istiyor, bu rallinin adý bofa rallisinden çýktý ölüm rallisine döndü. Þuan hiçbir þey diyemem, ralli devam ediyor þimdilik dönüþ için hiçbir emare yok, nerden döner hiçbir fikrim yok, bazý otoriteler bist100 tl bazlý 3500 e gider diyor, bazýlarý haftaya sert düþüþ olur ve millet düzeltme yapýyor diyerek mal almaya lönk yapmaya baþlar aldýkça düþer yani dönüþ olursa bir daha dönüþü olmaz diyor.
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
DOHOL de 49 kuruþtan beri portföyümde. Lanet ettim inat ettim herhalde 6 senedir taþýyorum bir gün ederine satacaðým namussuzu.
Bakýn tekfen bazý bilançolarý ile pahalý oldu ve sattým. Sonra da girmedim. Baþkta fýrsatlar gördüm.
DOHOL, býrak pahalý olmayý, ederine bile asla gelemedi.
Ben de hiç satmadým. Kah aldým kah az aldým kah para olmadý hiç almadým.
Yani temel analizde, sen ucuz dersin, piyasa görmez belki senelerce görmez ARSAN var mesela bende o da 6 senedir hep ucuz OZKGY var hep ucuz gitmiyor, grafiðe baksan kazndýk mý eh kazandýk ama hala ucuz, niye satayým ki? Tekfeni sattýk, bunlarý satmadýk, satýp piþman olduðum da çok oldu KAREL vardý mesela 1 lira maliyetle taþýyordum, patladý gitti kaðýt. Neler kaçýrdýk kaçýrdýklarýmýz buradan köye yol olur. Sonra always in market dedim iþte böyle oldu bizim maceramýz...
kötü bilanço bir hisseyi düþürür diye bir kural yok elbet , ülker 3-4 sene önce hep 22 lerde dururdu diye hatýrlýyorum
düþecek yeri kalmamýþtýr belki kim bilir
TCELL keza öyle bununda düþecek yeri yoktur diye dün aldým , yaþayarak tecrübe edeceðiz var mýymýþ yokmuymuþ
bilanço 800-900 bekleniyor 500-600 falan gelirse epey basarlar 700 e biþey olmaz
Yer Ýmleri