Ben SPK olsam her şirket 10 yıllık temettü projeksiyonunu her yıl başında vermeli derim. Her yıl değişse de bir fikir olur, ona göre kabaca alt fiyat belirlenir.
Fiyat tespit raporu her yıl zorunlu olsa o da aynı kapıya çıkar.
Ben SPK olsam her şirket 10 yıllık temettü projeksiyonunu her yıl başında vermeli derim. Her yıl değişse de bir fikir olur, ona göre kabaca alt fiyat belirlenir.
Fiyat tespit raporu her yıl zorunlu olsa o da aynı kapıya çıkar.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
FOREX'i kapattılar. Orada long ve short aynı anda açabiliyorsun, biri kar yazarken diğeri zarar yazıyor, bu kadar kar yeter deyip karlı olanı kapatıp diğerinde zararda otururyorsun, o da olağanüstü bir durum yok ise bir süre sonra kara geçiyor.
FOREX simetrik bir yer iken borsa asimetrik bir yer, hisse miktarı sınırlı, çok çıktı diye short açıp satanlar alıcının insafına kalıyor.
Şu an borsada rasyonel insanların alımlarından ziyade bilinmez para ve traderların işlemi var gibi. Gerçek yatırımcı bu fiyatlardan çok çıktı diye satmaz o yüzden kolaylıkla tavan vs oluyor.
Bilinmez para alıma ara verince panik şeklinde taban da kolay olabiliyor tabii.
Para aklama yapılıp yapılmadığını da bilmiyoruz bu arada. Rus parası aklanıyor belki.
O zaman spk varlık fonu hisselerinin önünü açacak..
Kamu yararına
Seçim öncesi
Devletin güçlü şefkatli eli değsin
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Bankalarda kar al yaptım başım döndü
aşağılara gelirse veya gün içi bakarız duruma göre
günaydın ağalar şortları kapadım longa geçtim gardınızı alın....![]()
oh yeahh serinledik acık açın klimaları faturları icradan ödenecek nasılsa![]()
Batık ayıyım poz açacak halim yok
Bence diğer şirketlere dolar veya enflasyon veya altın ile bakılır ama bankalarda dolar bazlı bakmak sakat, uzun vade için fikir vermek için bakılmalı ama esas tema olmamalı. Bunların varlıklarının tamamı nerede ise döviz nötr olması gerekir. Bina ekipman vs bir yere kadar. Bunun istisnası finansal olmayan iştirakler diye üşünüyorum.
Yer İmleri