Borsa Gündem gazetesinin sahibi Orhan Pala ve Hürriyet ekonomi yazarý Burak Taþçý'nýn rüþvet olaylarýna karýþtýðýný ve borsa manipülasyonu yaptýðýný iddialarý ardýndan;
Hürriyet, Burak Taþçý'nýn tüm yazýlarý kaldýrdý!
Suç duyurusunda bulundum.
Belgeler,yazýþmalar,istenen rüþvetler,çözülen iþler ayyuka çýktý.
Gülþeni hemen tutuklayan SAVCILARI göreve davet ediyorum.
Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt
iddialarda ismi geçen Mine Tozluya ait olduðu belirtilen hesapta yeni twitler
-----------------------------------------------
Bu ülkede istemek ayýp deðil vermemek ayýp olmuþ. Ýsteyen bir yüzü deðil vermeyenin yüzü kaplara olmuþ! Ortada bir rüþvet pazarlýðý falan yok! Ýstediler..istediklerini alamadýlar. Bir kadýný tabiri caizse kopartma çalýþtýlar kopartamadýlar.
itibarsýzlaþtýrmak için her türlü þeyi yaptýlar. Savunma dahi almadan ceza üstüne ceza verdiler. Evet bu ceza haksýz yere verilmiþ ama bizden çýktý dediler. Para alamayan gazeteciler zamanýnda para verseydin yazmazdýk dediler. Haberleri silmek için bile para istediler
Tahtadan bir lot dahi alýp satmayan “borsa patronu olmayacaðým ben þirket patronuyum “diyen kadýný diðer borsa patronlarý gibi zannedip paylaþmak zorundasýn paylaþmazsan olmaz dediler.
Spk baþkanýyla görüþmek için talep ettiði her görüþmeyi rededip malum rüþvet kanalýna yönlendirdiler.Hangi þirketin sermaye arttýrýmý 8 ay bekletildi. Ve olumsuz gerekçelerinin hiç bir maddesi sermaye arttýrýmý ile ilgili deðil!Baþkan rüþvet vermedi diye yatýrýmcý cezalandýrýldý
https://twitter.com/minosetim/status...aqFc-dGAbcGZng
Sedat Peker’in rüþvet ve yolsuzluk ifþalarýndan sonra adliyelerde telaþ var. Ne acý ki telaþýn nedeni soruþturma baþlatýp hýsýzlardan hesap sormak deðil. Ýlk eriþim engelleme kararýný kimin vereceðine iliþkin bir telaþ.
https://twitter.com/perapea/status/1...aoIsrY7jGak0vg
Tanýnmýþ avukatlardan Turgut Kazanýn kýzý avukat Aslý KAZAN
Neyse bu kadar yeter , hadi hayýrlý týraþlar grafiklere bakmayý ihmal etmeyin
hiçbir gazetecinin yapmayý aklýna bile getiremeyeceði bir þey yaptým. arada kaybolur ya da dikkat çeker bilmiyorum. derdim tarihe not düþmek... istatistiklerle geldim, okuyanlara þimdiden müteþekkirim. umarým bu çalýþma, bir yerlerde bazý kiþilerin iþine yarar. ilgili baþkanýn dönemine ait spk bültenlerini nisan 2018-nisan 2022 taradým ve bedelli sermaye artýrýmlarýný çýkardým. buyrun...
2018 yýlýnda 27 adet 6.847.937.000 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapýlmýþ.
2019 yýlýnda 23 adet 2.765.267.417 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapýlmýþ.
2020 yýlýnda 42 adet 6.232.325.441 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapýlmýþ.
2021 yýlýnda 52 adet 12.959.321.331 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapýlmýþ.
2022 yýlýnda 11 adet 4.490.794.900 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapýlmýþ.
bu süre zarfýnda toplam 155 adet 33.295.646.089 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapýlmýþ. bist þirketlerinin ortalama halka açýklýk oraný %43 olduðu dikkate alýnýrsa, bu ortalamadan bile hesap edildiðinde bu þirketler halktan yaklaþýk 14 milyar tl toplamýþ. ortalama kurlar üzerinden hesaplarsak bedelli sermaye artýrýmý için halktan toplanan para yaklaþýk 2 milyar dolar.
analiz bitmedi tabii. bu süre zarfýnda birden fazla bedelli sermaye artýrýmý yapan þirketler var. tam 34 þirket bu süre zarfýnda birden fazla bedelli sermaye artýrýmý yapmýþ. 3 kere bedelli sermaye artýrýmý yapan þirketler katmerciler 627.500.000 tl, odaþ 1.264.250.000 tl, tskb gyo 500.000.000 tl, türkiye kalkýnma bankasý 1.200.000.000 tl ve bursa çimento 1.394.184.192 tl. dikkat çeken bir bilgi de ihlas grubu þirketlerinin yaptýðý bedelli sermaye artýrýmlarý... ihlas grubu 5 ayrý þirketi ile 6 adet toplam 2.318.691.111,62 tl tutarlý bedelli sermaye artýrýmý yapmýþ.
ilginç bir bilgi daha. yeni baþkan döneminde toplam 5 aylýk sürede yapýlan bedelli sermaye artýrým adedi sadece 2 tane ve 85.187.500 tl tutarlý.
bu bilgileri, bu süre zarfýnda bedelli sermaye artýrýmýna katýlarak maðduriyet yaþamýþ olan yatýrýmcýlar kullanarak baþlýðý þenlendirebilir.
teþekkürler...
Ekþi sözlükden alýntýdýr..
https://eksisozluk.com/entry/141830531
.................
Þu düþmeyen borsa icadý , para basýlýp yabancýnýn tüm malýnýn abidik ekonomik uygulamalar ile illallah ettirilip alýnmasý ondan ona hop hop önce hint dendi sonra katar parasý yok rus parasý cart curt adý altýnda yurtdýþýndan içeri sok swap larla çevir babam çevir , þiþir babam þiþir Sonra bi ani gece yarýsý yada hafta sonu kararý ile güm..düzenini kim anlatacak bakalým..
Döviz faiz borsa üçgeninde BÝLEREK ÝSTEYEREK yapýlan oyunlarý falan..
Son aylarda tüm bedelli ler iptal edildi neredeyse...
Demek ki birileri olaylarý gördü..
Kendini saðlama alýyor.
Bence korkmasýna gerk yok bu ülkede..
Yiyen yidiðiyle kalýr..
Borsa gündem mesele çok spekülatif haber yapýyordu þirketler hakkýnda..
Nerdeyse halka da açýlacaktý Bi ara
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri