Þu bankalar takas mevzusuna gelince..
Merak ettim..
Bir arkadaþ 2 ay önce (yada 3) ki takas ý verebilir mi..
Þu bankalar takas mevzusuna gelince..
Merak ettim..
Bir arkadaþ 2 ay önce (yada 3) ki takas ý verebilir mi..
Ýþte bu yüzden ülkemizde genel þirket ortalama yaþamlarý çok kýsa. Çalýþanlarýnýn da bir varlýk olduðunu ve deðerli olduðunu anlayabilen þirketler büyür ve kalýcý olurken en ucuz çalýþanlarla çalýþarak kar edip parayý baþka yerlere harcayým.diyen þirketler orta ve uzun vade tarih olmaktadýr maalesef .
Cok guzel bir ornek . persembe gunu tl icin dolar nakit blokajli kredi cekmem gerekiyordu[ticari]
A bankasi 1.80 oran ama dolar blokaji sirket hesabindan yaparsan olur dedi
B bankasi 2 oran kisisel hesabindaki dolarida blokaj yapsan olur dedi mecburen tercihim B den yana oldu
elimde dolarim olmasina ragmen 18.20 den bozdurmayip tl ihtiyacim icin bunu blokaj verip kredi cekiyor %2 faiz oduyorum ama bazilari hala burada dolar 9 olucak diyor
...
güncel mesleðim emeklilik..
e 20% kur düþerse etrafta tacir kalmayacakmýþ.. onlara batsýn dedim..
asgari ücret ne 6500 iþ verene maliyeti 7600.. 12 aydan 78000 91200 teþvik hariç
3 ay 20% düþse.. 7600 den 1520 lira aylýk yapar.. 3 ay 4560 lira..
95760/91200 = 5% artýþ yapar iþçilik maliyetinde...
elektrik gaz 300 400% koymadý
kiralar 100 200% koymadý
tepen mal longladýlar -50% yediler koymadý...
5% kur düþüþü kaynaklý iþçilik artýþý koydu.. o da olursa 3-5 ay..
batsýnlar..
Memento mori
Ne alakasý var bu bir bakis açýsýdýr. Çok küçük bir þirket olduðunu düþünelim. Yeterli kapasiteye sahip kiþilerle çalýþýp þirketini büyütmek bir tercihtir. Veya asgari ücrete çalýþan alýp yaptýðý tasarrufla daha lüks araç almakta bir tercihtir.
Ve veya basit yönetim ve kontrol mekanizmasýný en azýndan kendi kurmak için eðitim almakta bir tercihtir.
Yer Ýmleri