Pazartesi salý araç satýþlarý açýklanýr.
CPH1931 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayný gemideyiz ancak þöyle de bir gerçek var ki otomotivdeki rüzgar bitti.
Esas sorun bu hissenin þu an debelenmesi deðil, dört hanelilere yaklaþýp þu an normal olarak patinaja düþmesi gerekiyordu.
Fiyatýn neden oralara gitmediðini tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
Seneye ikinci çeyreðe kadar abartýlý bir fiyat hareketi zor gibi bu pencereden bakýnca.
Doas her türlü satýþýný yapar iyi de temettü verir ama bu kâr marjiný yakalamasý biraz zor gibi artýk.
Daha uygun bir hisse bulursam pozisyonumu oraya taþýmayý düþünüyorum ama bir üçüncü çeyreði de görmek istiyorum üçüncü çeyrekden sonra artýk beklenti bitti diye hepten verebilirler öyle bir ihtimal de var.
Sorun þu ki bu kadar akarý kokarý olmayan bir þirketin böyle kelepir bir fiyatta olmasý.
Ama gyo, patron satýþý ve malum sebepler tepetaklak etti,saðlýk olsun umarým yanýlýrým.
Pozisyonum hala sabit, daha düþünme aþamasýndayým belki seneye ikinci çeyreðe kadar da tutabilirim,insanlarý kötü etkilemek istemem,benim ki sadece bir fikir, ancak borsa eþittir beklenti,o beklenti de bitti gibi görünüyor.
Mazot bitti.
Saygýlar.
Fitili ateþleyici bir þey yapmasý gerekir þirketin.Mesela Aralýk ayinda elektrikli araç tanýtýmý,dahada güzeli dikkati çeken bir bedelsiz sermaye artýrýmý kararý alýp yeni yýlda 31.12 rakamlarýna göre gerçekleþtirmesi.Zira oldukça yüksek bedelsiz artýrým imkaný var.Mevcut sermayesi neredeyse 100 araba parasý.
Üstad, Türkiye'de otomotiv rüzgarý bitmez. Kaldý ki Doas net karýnýn bir kýsmý da ikinci el ve tüvtürk gelirlerinden geliyor. Üzerine para harcadýðýmýz GYO yeniden deðerlemesi de gelecek. Bir sefer mahsus stopajý kesilmiþ 3,9 milyar TL hisse satýþ karý da eklenecek bilançoya. Sadece bu bile hisse baþý 18 lira temettü demek. Yani %6,5 civarý temettü verimliliðine iþaret ediyor. Þirket ilk 6 ayda %19,44 net kar marjý ile satýþ yaptý. Üçüncü çeyrekte de benzer bir marj bekliyorum. Araç satýþlarý düþtüðünde bu marj %10'un altýna düþmeyecektir. Finansal giderlerdeki artýþ ise GYO'nun alýnmasý ve temettü çýkýþý sayesinde gerçekleþti. 2023'te bir daha büyük ihtimalle temettü çýkýþý olmayacaktýr ve sene sonu GYO yeniden deðerlemeden pozitif etki gelecektir. Þirketin öz sermayesi 19 milyar TL. Ýlk 6 ayda finansman gideri 1,8 milyar TL seviyesinde. Zaten dönem sonu nakiti 2,4 milyar TL. Toplam 46,5 milyar TL satýþ yapmýþ. 33,2 milyar TL'si binek araçlar + 8 milyar TL'si ticari araçlar + 5,4 milyar TL diðer gelirler. Yaklaþýk karlar ise binek araçlarda 7 milyar TL + ticari araçlarda 2 milyar TL + diðer bölümlrede 1 milyar TL. Düþse düþse 33,2 milyar TL ticari araç satýþý yarýya düþer. Ancak enflasyodaki artýþ bu gelir kaybýnýn en az %30'unu telafi eder. Enflasyon iki ayda %20 geldi. Ticari segment devam eder. Diðer gelirler ise hep artmaya devam edecek.
Temel göstergeleri gayet iyi. Haberleri beraber takip ediyoruz. Neden fiyatlanmýyor kýsmýna gelince, üçüncü çeyrek dün itibariyle bitti. Finansallar dijital ortamda belirginleþecektir birkaç hafta içerisinde. Dramatik bir deðersizleþme yoksa yýl sonuna kadar en az iki katýna gitmesini beklerim. 262,5 satýþý sonrasý sularýn durulmasý gerekiyordu ve bence bu dinginleþmenin sonundayýz. Bu fiyatlarý fýrsat olarak görüp portföyü %20 civarýnda daha artýrmayý planlýyorum. Sonra en az 2-3 çeyrek nadasa býrakacaðým.
Bugunlerde prime/time da tutulan dizilerin arasýnda ÇUPRA reklamý dikkati cekiyor.Demekki ellerinde var ve yilsonuna kadarda iyi bir satýþ yapabilir.Fiyatida ort.2 milyon TL civarý olmalý.Eylul genel satýþlarýda yarýn oburgun düþer haberlere.Bakalim ölü sessizliginin arkasýndan ne çýkacak.
270₺ civarindan hisseye giris yaptim.
Ekim ayi icerisinde guzel bir haberle yolumuzu buluruz insallah.
Ytd
Yer Ýmleri