Doaþ araçlarý diðer araçlara göre biraz daha kaliteli ve biraz daha pahalý. Dünyada zenginlerin harcama alýþkanlýklarýna bakarsak eðer para onlar için sorun teþkil etmiyor zaten. Çünkü fabrika veya buna benzer sistemlerini kurmuþlar ve buradan sürekli olarak güzel paralar geliyor zenginlere ve cepleri doluyor devamlý. Alt kesim çalýþtýkça zenginler daha çok zengin olma yolunda ilerliyorlar. Dolayýsýyla Doðuþ otomotivin sattýðý araçlarda azalma olacaðýni sanmýyorum. Orta kesim açýsýndan bakarsak duruma burada dolar artýþý nedeniyle sýfýr araçlarda ek zam gelecektir. Çünkü dolar Kasým da 28 lira iken þuan da 32 lira olmuþ. Yaklaþýk %15 gibi bir artýþ olmuþ ve bunu dýþarýdan dolar üzerinden gelen sýfýr araçlara yansitacaklardir. Bu yüzden orta kesim bu zamlar gelmeden almak isteyecektir. Zaten biliyorsunuz ki 2024 ilk 2 aylýk verilerine bakarsak eðer

Haber sitesinden alýntýdýr,,
""2024 yýlý Ocak-Þubat döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarý %40,6 oranýnda arttý.

• Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarý, 2024 yýlý Ocak-Þubat döneminde bir önceki yýlýn ayný dönemine göre %40,6 oranýnda artarak 185.691 adet olarak gerçekleþti.

• Otomobil satýþlarý, 2024 yýlý Ocak-Þubat döneminde geçen yýla göre %52,11 oranýnda artarak 146.318 adet, hafif ticari araç pazarý %9,8 artarak 39.373 adet oldu.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarý 2024 Þubat ayýnda %30,6 otomobil pazarý %39,67, hafif ticari araç pazarý ise %6,6 oranýnda arttý.""

Yani satýþlar çok iyi gidiyor görünüyor bence. Þuan ki hisse hareketine bakarsak hizli bir çýkýþ sonrasi belki hafif düzeltmesi olabilir diye düþünüyorum ben. Ama genel olarak þirketin iþleri bence çok iyi gidiyor gibi. Zamani gelince hak ettiði yere doðru ilerler diye düþünüyorum. Zaten hedef fiyatlar bile 400 lü rakamlarý gösteriyor. Bugün ki faiz artýþý biraz piyasayý karýþtýrdý. Zamanla duzelir düþüncesindeyim
Tavsiye içermez kendi düþüncem dir.