Geçen sene ilk çeyrek kâr rakamý 3,9 milyar gelmiþ. O gün ki dolar kuru ortalama olarak 19 lira imiþ. Bugün ki dolar kuru 32 lira(yaklaþýk %65 artmýþ dolar)
Yani 3,9 milyar X%65 = 2,4 milyar yapýyor (kur artýþý). Yani bu seneki uyarlamasý ile 3,9+2,4=6,4 milyar yapar. (Ayni sayýdaki satýþ rakamlarýnin bugün ki dolar kuru seviyesi uyarlanmasý)
Tabi birde þu var ki, walswagenin 2024 senesi ilk 3 aylýk satýþ rakamlarý, geçen seneki ilk 3 aylýk araba satýþý rakamýnýn %25 üzerinde diye okudum medya haberinde. Yani 6,4×%25=1,6 milyar fazladan satýþ kâr rakamý
Yani toplam 2024 ilk çeyrek araba satýþýndan doðuþ oto 6,4+1,6 =8 milyar kâr getirebilir gibi geliyor bana ama ben daha iyimser olarak bunu 7 milyar kâr rakamý olarak alacam.
41 milyar ozsermayesi var. 7 milyar kar getirirse eðer yaklaþýk %17 gibi bir ozsermaye artýþý olur ve bu ortamda bu rakam bence gayet iyi bir kâr olur. Umarým yanilmýyorum dur.
Tabi yanlýþ hesaplama yapmýþ olabilirim. Daha iyi hesabi olan varsa açýklayýcý þekilde anlatýrsa eðer, okumaktan memnuniyet duyarým.
Zaten fazla zaman da kalmadý sanýrým. Mayýs ortasýnda bilanço gelebilir. Bakalým zaman azaldý.
Tavsiye içermez, kendi düþüncem dir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri