Temettü yatırımcısı olmak temettü verimi yüksek hisselere yatırım yapmak Sezgin Abinin verdiği satranç tahtası ve pirinç örneğinden daha güzel izah edilemez. Burada bileşik getiri temettü parası değildir gelen temettü ile yeniden hisse alarak hisse adedini artırmaktır. Burada da serüvene erken yaşlarda başlayanlar fark yaratacaktır. Ellerinizden öper 2 çocuk var(14 ve 21 yaşları) her gün bu bileşik getiriyle hisse adedini mal varlığını miktar anlamında büyütebilmenin önemini anlatıyorum. Bunu okulda öğretmiyorlar bizler hele ki gençler 30 yaşlarında olanlar bunu yapmak ve sonraki kuşağa da aktarmak zorundayız. Altın dolar euro faiz vs vs bunlar yatırım değildir sadece korunma sağlar. Ama üreten az ya da çok kar eden zarar etmeyen ve karı da dağıtan şirketlere ortak olmak ve payı sabırla sistemli ve planlı şekilde büyütmektir esas olan.
Bıçkın gavurlar buna rice affect diyor. Google'da bulunmaz. Her kare çarpı iki kısa sürede milyonlara yakınsıyor. Benim hesabıma göre; bugün pozisyon açan, her sene temettü + temettünün yarısı kadar ilave nakit ile tekrar Ereğli alırsa lot sayısını 4-5 sene arasında ikiye katlıyor. Yeni iş başı yapan arkadaşlara bu mantığı anlatıyorum. Bin lot ile başlasa 25 seneden 32 bin lota ulaşır. Al sana Ereğli temettü emekliliği. Zaten bugün işbaşı yapan en az 35 sene çalışacak. Etti mi sana 128 bin lot.
Allah bağışlasın, sağlıklı hep birlikte ailecek uzun ömürler versin.
Faydanız oluyor tabii ki... 100 tl bile kaybetmek benim için kötü bir hadise, size aylar aylar önce özelde sorduğumda bana tek tek izah etmiştiniz...
Ama ben yinede çok kabullenemedim pek o an. Sonra zamanla taşlar yerine oturmaya başladı, lotların artması da hoşuma gitmeye başladı tabii..
Yani eminim sayısız kişiye faydanız olmuştur, olacaktır..
Hele ki şu disiplini 20 yaşında yakalayabilseydim, babam da borsa ile ilgilendi gençliğinde şu olaya odaklanabilseydik her şey çok farklı olabilirdi...
O yüzden erken yaş çok ama çok önemli.. Belkide sizin çocukların en büyük mirası bu olacak.
Kızıldağ ve Mr Steel gibi hocalarımızın olması
Bizlere bilgi ve motivasyon katkısı sunmaları
Büyük bir imkan büyük bir nimet
Allah gönüllerine göre versin
Varolsunlar
Az insan çok huzur
SAbah şunu atmıştım alıntıyı bulamadım.... Aselsan tavana gidiyor.
Alıntı:
Sanayi geçişi mi? sorusuna cevap olarak:
Aselsan takip ediyorum. Orada alışlar kalıcı olabilirse piyasayı da peşinden pozitif tutabilir. Onun haricindeki hareketleri bankadan daha rahat mal çıkmak için gel gel olarak düşünüyorum.
Yer İmleri