Ereðli den bahsetmiyorum zaten..
ama isdmr de büyük bir kac spekülatör var...Sýð kaðýt .herþeyi yaparlar...piyasayý da iyi kullanýrlar...Ýster inan ister inanma .senin bileceðin iþ...Ama 27 senede bir çok örnek gördüm...Gubrede ve federal mongul da yaptýklarýna bizzat þahit oldum geçmiþte.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýsdmr 28 kuruþ tenettu verdiði zaman kagiti 2 kat götürdüler...Karlýlýkla Ereðli'de isdmr de de hiç de iyi degildi..Bu kaðýt Ereðli deðil ..sýð kaðýt ..bir anda gider bir anda düþer ..Bu kadar saf olmayin arkadaþlar...Piyasa falan hisse hareketi açýsýndan kullanilan birer argüman.Dedigim gibi Ereðli deðil bu kaðýt.
Ne zaman halka açýklýðý %30-35 olur ozaman Ereðli gibi hareket eder...bu halka açýklýkla hissenin hareketleri bazen çok agresif olur
Geçen hafta bir simulasyon yapmýþtým 2026 ya kadar her yýl ortalama 100 bin tl lik hisse alýyorum, arada bir 10 bin lot blok alýmým var, 2023 temettü öncesi. 4 yýl sonra Ereðli 90 TL olursa, ki komik bir rakam, benim temettüler ve bu yýllýk alýmlarým ile birlikte toplam servetim 10 kat artmýþ oluyor. Nerede ise risksiz bir getiri deðil mi? Servet bazlý düþünürsek yani. Lot sayýsýna ve temettüye girmedim bile ki asýl mesele o.
Ýþler daha da kötü gitse bile ve hisse düþük temettü verse bu dönemde sorun olmuyor, çünkü düþük temettü ile daha da düþük fiyattan daha çok hisse alabiliyorsun. (iþlerin sonsuza dek kalýcý bozulmasýndan bahsetmiyorum)
Sonuçta Ereðli 4 yýlda 3 kat artarken, bileþik getiri ve aylýk düzenli alýmlar sonucu benim param 10 kat artýyor. 60 katta gözüm yok, yüksekten korkarým.
MAÞALLAH Sayýn Mr Steel, ALLAH daha çok versin, saðlýk sýhhat, huzur içinde, sevdiklerinizle harcamak nasip etsin. Hepimize de..
Zor anlardaki motivasyon kaynaklarýmýzdan birisiniz.. Ýlerleyen yýllarda bunun tekrar altýný çizebilirim.
Yer Ýmleri