Eregliden az artmasý sinir bozucu. Kardeþ kardeþ yükselin iþte.
Eregliden az artmasý sinir bozucu. Kardeþ kardeþ yükselin iþte.
Eregli az satýp isdemir aldým maksadým bunun da genele uður getirmesi 33.50 görmüþ eregli.. mal yedirme filan deðil bu.. böyle bir sert yukarý olmaz o tarz bir rulet masasý deðil burasý borsa
..çifte tavan yaþadýk.mutlaka bir ciddi anlamý var ..
Ciddi geliþmeler olacak hayýrlýsý bekliyoruz.ytd
Sahi enflasyon 9 aydýr %150 dolarla ülkemizi esir aldý ve onu net fiyatlamadan %20 iskontomuz olduðunu düþünüyorum da ytd.
Son düzenleme : Deniz Ali; 08-09-2022 saat: 12:08.
10 yýl önce aylýk sac fiyatlarýný excel de yazarak grafik yapardým. Þimdi borsa sayesinde sac fiyatlarýnýn gidip geleceði yeri analiz etmeye çalýþýyorum. Çalýþma hayatý için önemli. Artýk aylýk 1-2 bin ton yerine 14-15 bin ton mal alýyorum.
Rusya krizinin ülkemizde patlayacaðý ve hatta sadece demir çeliði etkileyeceði gerçekten öngörülemezdi. Þimdi tüccar hasar tespit yapýyor. Tahminen iyi tüccarlar bu kaný temizledi, diðerleri de 1-1,5 aya temizleyecek. Ondan sonra daha mantýklý ve ölçülebilen bir döneme girilecek.
Pandemi dünya hayatýný etkiledi ama durduramadý, parasal geniþlemeye vesile oldu. Enerji krizi de dünya ticaretini etkiliyor ama durduramaz. Tercihler yapýlmalý. Kim elektik tüketsin, kim tüketmesin. Bir nevi avrupada elektik tüketimi karneye baðlanacak. Elektrik ark ocaklarýna karne sýrasý nisan mayýs ayýndan önce gelmeyebilir.
28 geçer ve kalýrsa 1 yýldýr para ödemediðim matriks alýr ara sýra izlerim. 1 yýldýr yeteri kadar tasarruf ettik. Ýzleyemediðim için görmüyorum ama günün kalaný için hacim lazým.
Ýsdemir 800 dolar ortalama 2022 satýþý ve 15.50 tl ortalama kurla 4.5 tl temettü verebilir mi acaba..
Net temettüsü hep 4 tl üstü hesap ediyorum bu sene için..Kýzýldað bey en doðrusunu siz bilirsiniz.
6321 kar var, 5000 daha gelse kalan 6 ayda, 11321 yapar. içler dýþlar carpýmýný þu þekilde yapmak lazým
gecen sene 6 milyar karda 13 milyar daðýtýlabilir karým var dedi ve ara temettüyü saymadan son temettü de 8,7 milyar daðýtým yaptý.
bu sene 11,3 milyar net karým var derse, daðýtýma konu karým 24,4 milyar diyebilir, denklem içler dýþlar carpýmýna göre.
daha sonra gecen sene 13 milyar dipnotlarda yazarken 8,7 daðýtýyorsa, yine içler dýþlar carpýmýna göre bu sene dip notlarda 24,4 milyar var diyebilir. Bunu derse 13 varken 8,7 daðýttý ise, 24,4 varken 16,3 daðýtýyorum diyebilir. Böyle olursa pay paþýna brüt 5,6 lira gelir.
Bu denklem matematik ile çýkmýþtýr, beklenti deðil. Þayet böyle olursa Ipone 14 almak zorunda kalmak, elimde ýpon 11 var, sahibinden temiz, çizik dahi yok, hiç düþmedi, anýnda onu satarým ve bir daha hisse senedi izlemem.Yok brüt 4,5 lira daðýtýrsa izlemeye devam ederim.
Yer Ýmleri