Sayýn Ece&Efe 'de haklý sayýn Kýzýldað dakonuyu uzatmaya gerek yok bence...
Herkes kendi açýsýndan görüyor, ben kendi açýmdan mutluyum belki ama Efe deðil... Kolay deðil, %100 çýkan bir endekste Ereðli'nin bu halde olmasýný hazmetmek.
Ben Ereðli'ye girerken, ulan dedim afedersiniz, fiyatý uygun, temettü de veriyor, endeks de gidecek seçim öncesi kesin, giderse bu da gider, gitmezse temettüsünü alýr otururuz...
Yani 1 yýl önce kim inanýrdý, Endeks %100 gidecek, Ereðli yerinde sayacak, burada yazsak, linç yerdikAma oluyor iþte...
Seçim sonrasý bakarsýn borsa düþer Ereðli %100 yapar, bunun olmayacaðýnýn garantisi de yok...
Herkes kendi açýsýndan hassasiyetlere sahip, üzmeyelim birbirimizi...
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ya ben gerizekalýyým ya da zeki insanlarý anlamakta zorlanýyorum. Piyasa koþullarý iyi olsa idi bu hisse buralarda zaten olamazdý diyorum. Pd/dd 1 in altýna inmiþ diyorum cehennem dibine mi inecek diyorum. Ama oðlum gerizekalý mýsýn bak yurdum insaný Hekts Sasa Smrtg vs de parasýný 10 a katladý 1 milyon koydu 10 milyon aldý sen niye buna yeni gelinin sarýldýðý gibi sarýldýn diyorum. Ama bir yandan da þunun þurasýnda birkaç ay sonra hesabýma yollayacaðý eþek yüküyle parayý düþünüyorum yine gerizekalý gibi yükselen hisselere gitmek herkes gibi paramý 10x yapmak varken burada oturur buluyorum kendimi. Bilanço iyi mi kötü mü bana ne Oyak düþünsün ben niye buradayým iyiyse de kötüyse de payýmý ödeyecekler. Þimdi mesela 2023 3 çeyrek bilanço gelince karþýlaþtýrmalý bakýnca 2022 3.c 2.55 milyar daha iyi gelirse hisse yükselecek düþük gelirse düþecek yurdum insaný da hisse alýp satarak bundan para kazanacak hey yavrum hey. Yýllar böyle geçecek bakacak ki halen bordro mahkumu almýþ satmýþ para kazandým sanmýþ el elde baþ baþta çýkmýþ 1 almýþ 1 vermiþ. Herhangi bir ticari kurumda ortaklýðý olmamýþ ama babalar gibi almýþ satmýþ. Hayatta baþarýlar kardeþler 6 mi verir 5 mi 3 mü bilmem ama aklý olan elindeki lotu artýrýr sonra da der ki ne verirse versin ipimde deðil. Temettü tutarýnýn ne olacaðýndan ziyade sen onu kaç ile çarpacaksýn mühim olan o. O çarptýðýn adet sayýsý var ya senin iþte gerçek serveti odur güzel kardeþim. Gerisi hikaye ne ilk bilanço ne son ne ilk resesyon ne son ne ilk kriz ne son. Aðalar 65 senedir batýrmadan yönelmiþler herhalde gerekli dersleri çýkarmýþlardýr geçmiþten. Sakin kalmak ya da satýp gitmek lazým bu kadar basit.
Hocam burasý forum adý üstünde aykýrý düþünceler de olasak. Yazdýklarýnýz hedef lota ulaþtýðýnýz için çok hoþ . Zaten Bir kaç milyon kar payý alan uçan kaçanla uðraþmaz haklýsýnýz çünkü zaman sermayemiz bitiyor. Gelelim asýl konuya 3 çocuklu öðretmenim en büyük daha 11 yaþýnda . Þu þartlarda ayda 100 lot ile hedef lota 40 yýlda ulaþacakken temettü hissesi yanýnda 1 e 10 katan hisseleri de portföye ekleyerek ekstra 30, 40 bin lot luk bir hisse ile 40 yýlda kat edeceðim yolu 2 yýlda kat etmem takdire þayan deðil mi Saygýlar.
SM-G780G cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Takdire þayan deðildir hocam. Ne kadar kazandýðýnýzdan daha önemlisi nasýl kazandýðýnýzdýr. Portföyün %5-10 undan fazlasý bugün aþýrý yükselen kaðýtlardaysa (hangisi olduklarý belli), yapýlan yatýrým bana göre doðru deðil. %100'ü için olmasa bile %90 için bunu iddia ederim. Kumardan hallice. Miktarýn ciddi deðerde olmasý halinde bu deðerler daha da düþer çok az olmasý halinde de bir miktar yükselir fazlasý olmaz.
Bir milyon portföyü olan adam tüm parayý piyangoya yatýrsa belki 100 milyonu olacak belki de parasý 100 bine inecek. Bu adam 100 milyon kazanýnca takdir edip de 100 bini kalýnca piyango kumar demek ne kadar doðru?
Bugün maalesef piyasamýz bu hale geldi. Kazanalým da nasýl kazanýrsak kazanalým doðru deðil. Bugün olan portföy büyüklüklerinin de gerçek karþýlýðý yok. Bunlarý mevcut deðerlerden paraya çeviremezsiniz. Yarýn bir gün taban serisi baþladýðýnda ne demek istediðim daha net anlaþýlýr.
Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Yer Ýmleri