Originally Posted by
Mr Steel
Ermaden Eregl iþtiraki % 90. Bir defa bulunan rezervin sahibi Eregl bu oranda tartýþmasýz. Öte yandan ana üretici Isdmr cevheri alan da alacak olan da o. Isdmr de týpký Krdmd ya da diðerleri gibi cevheri Ermaden alacak. Bir noktada hemfikir olmamýz lazým. Bu tartýþmanýn sonlanmasi için.
Ýsdmr olumlu ya da olumsuz etkileyecek her olay her durum % 95 oranýnda Eregl için de aynen geçerlidir olumluysa olumlu olumsuzsa olumsuz. Olsa olsa % 5 kýsmý Eregl etkilemez herhangi bir geliþmenin..Bu anlamda bir geliþme Isdmr Ereglden daha fazla etkilemez eþyanýn tabiatýna aykýrý bu durum. Örneðin ben Eregl taþýyorum portföyümde ama ayný zamanda Ýsdmr de taþýmýþ oluyorum ya da Kumaþ da ya da Ermaden de vs
Öte yandan münhasýran Eregl özgü olumlu ya da olumsuz bir durum Ýsdmr ayni sekilde etkileyecektir diyemeyiz. Çünkü Eregl Isdmr sahibi, ismdr Eregl deðil.
Bence bu karþýlaþtýrma gereksiz bir tartýþma. Isdmr Eregl göre bir noktada ayrýþma gösterebilir ana ortak Eregl olduðu için þahsen her.dönemde isdmr temettü açýsýndan Eregl nazaran daha kesin daðýtým yapar diyebilirim. Bu yönüyle isdmr daha avantajlý olarak düþünülebilir ama bu durum haricinde ben her durumda Eregl olmanýn daha geniþ yelpazede avantajlar sunacaðýný tahmin ediyorum.
Özetle Ermaden olayýnýn Isdmr açýsýndan Eregl nazaran daha fazla avantaj ya da kazanç saðlamasý bence mümkün deðildir. Eregl rezervin sahibi Isdmr ise kullanýcýsý
Yer Ýmleri